Я
стия с риба » Ястия в тенджера

2688 |

0
Саламис
(Гърция)
Продукти: (за 2 порции)
• 500 г рибно филе
• 2 ч. л. лимонов сок
• 2 ч. л. растително масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 ракиена чашка бяло вино
• 2 ч. л. ситно нарязан магданоз
• 250 г пресни краставички
• 250 г пресни краставички
• 250 г домати
• 2-3 чушки
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Напръскваме филето с лимонов сок и го посоляваме. Сипваме в тиган половината мазнина и запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Слагаме филетата, поливаме с виното и посипваме с магданоза. Захлупваме и задушаваме.
Нарязваме чушките на пръстенчета и ги задушаваме в останалата мазнина. След 10 минути добавяме обелените и нарязани на парченца краставички, след още 5 минути - половинките домати. Подправяме със сол и черен пипер.
Когато зеленчуците са готови, разпределяме ги върху рибните филета и задушаваме още 5 минути под капак. Поднасяме ястието горещо с бял хляб или картофи.
11.03.2012 г. / Николина Славова
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)