05.12.2020 година
1564339898.swf
Д
есерти » Пудинги и рула
  2033  |   0  
Грис по английски
Продукти:

• 125 г пшеничен грис
• 1 л прясно мляко
• 125 г пудра захар
• 125 г сухо грозде
• 3 яйца
• 2 с. л. карамелизирана захар
• 20 г краве масло
• 1 ванилия
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Слагаме млякото с ванилията и захарта на огъня и щом заври, сипваме гриса. Прибавяме сухото грозде и варим на слаб огън, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица. Щом се сгъсти, снемаме от огъня и оставяме да изстине.

Прибавяме жълтъците, а след това и белтъците, разбити на гъст сняг с 1 щипка сол. Разбъркваме и изсипваме в намазана с масло и облята с карамелизирана захар форма.

Печем на водна баня на 200 градуса. Оставяме сладкишът да изстине, след което го обръщаме върху чиния за сервиране.

08.10.2012 г. / София Ковачева
Най-четеното в "Десерти"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020