02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия на фурна
  2111  |   0  
Македонски гювеч
Прoдукти:

• 1 голяма кисела зелка
• 1 пиле с дреболии
• 3-4 македонски наденички
• 3-4 глави лук
• 1ч.ч. ориз
• 1ч.ч. олио
• червен и черен пипер
• 1 ч.ч. бяло вино
• 100 г стафиди
• чубрица, джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и посоляваме пилето. В част от загрятото олио задушаваме нарязания лук, а след това прибавяме ситно нарязаните дреболии и ориза. Слагаме червен пипер, малко топла вода и задушаваме за 5-6 минути. Прибавяме стафидите, подправките и с тази смес пълним пилето.

На дъното на керамичен съд слагаме пласт от нарязаното кисело зеле, върху него пилето, а наоколо редим наденичките. Покриваме месото с останалото зеле, наливаме виното и другата част от олиото. Захлупваме съда и печем в умерена фурна до пълна готовност.
28.12.2012 г. / Величка Каменова
Изпрати рецепта (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашата рецепта:*
 
Най-четеното в "Ястия с птици"
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020