Я
стия с риба » Ястия с охлюви и морски дарове

2822 |

0
Варен октопод по гръцки
Продукти:
• 1 октопод
• 1 ч.ч. зехтин
• 1/2 к.ч. винен оцет
• 4-5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера с кипяща вода и варим, докато омекне и стане червеникав. Отцеждаме, обелваме кожата и го нарязваме на малки парченца.
Приготвяме дресинг от зехтина, оцета, счукания чесън, наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус. Заливаме октопода с приготвения дресинг и го оставяме да престои едно денонощие в хладилника.
16.07.2014 г. / Радка Бойчева
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)