Козметични рецепти » 8 правила за успешна кариера

 8 правила за успешна кариера

Удовлетворение от работата има не само, когато се занимаваш с любимата професия, но и когато виждаш персепективите на ръста в кариерата и разбираш, че те ценят като специалист. За да притежаваш „успешния пакет”, спазвай няколко правила.

1.Бъди общителна

Смята се, че в работата не трябва да се водят разговори на отвлечени теми. В действителност това въобще не е така. Разбира се не трябва колегите да знаят всичко за твоя личен живот, но и да се ограничава общуването само на професионални теми също не е добре. Ще те помислят за скучен и неинтересен човек, зациклил само върху своята работа. Но ти не си такава, нали?! Вечната тема са децата - разкажи нещо забавно, може и да се посъветваш и ще намериш отзвук на своите думи. Хората се чувстват поласкани, когато търсят тяхното мнение.

2.Човек от екипа

Научи се да мислиш, че ти преди всичко работиш в екип и че твоите лични постижения са достижения и на колектива, на групата. Сплотявай всички, заслужи репутацията на справедлив човек и в бъдеще тези същите хора ще гласуват за тебе като възможния ръководител.

3.Учи се непрекъснато

Стреми се към опресняване на знанията. Ако твоето образование не съответства на профила на изпълняваната работа, смело щурмувай институтите и различните курсовве за повишаване на квалификацията. Сега особено се ценят хората, владеещи близки до основната професия специалности. Не изоставай от времето и винаги ще бъдеш търсена.

4.Създай си свой имидж

Избягвай крайностите и щампите. Непрестанното носене на панталони и дънки не се приема добре. Обличай се женствено и избягвай крайностите. Големи яки, волани и прозрачни блузки не са подходящи за работа, както и в стил милитъри. Чанти, обувки, бижута, часовник и мобилен телефон са вещи на имиджа. Те трябва да бъдат подбрани с вкус и да отговарят на твоя статус, особено ако става дума за срещи с клиенти.

5.Не спори с боса

Дори ако очевидно ръководителят не е прав, не е необходимо да му доказваш своята гледна точка. Все едно ти няма да излезеш победител в спора, най-много да си развалите отношенията.

6.Анализирай

Искаш ли да се съобразяват с твоето мнение? Обмисляй всичко както трябва. Научи се първо да събереш цялата информация по актуалния въпрос, после я анализирай и чак тогава изказвяй своето мнение.

7.Делови контакти

Срещай се с колеги от други компании или фирми. Стреми се да поддържаш добри отношения с тях. Никога не знаеш кога ще ти потрябва даден човек. За успешната кариера е необходимо да лобираш за своите интереси, а това е възможно с помощта на добри контакти.

8.Надежден партньор

Винаги бъди готова да говориш за своите отговорности. Не можеш да получиш репутация на успешен човек баз уважението на партньора. Демонстрирай професионализма си и така ще докажеш, че ти си ценния кадър.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Красотата идва нощем

Разполагаме само с няколко часа на денонощие, за да „заредим батериите си". Сънят носи почивка и ни кара да забравяме грижите, но в същото време клетките ни работят по-интензивно от всякога. Защо...

Успокояваме напрежението с дишане

Всеки ден се сблъскваме с многобройни проблеми и се натоварваме емоционално. Вечерта вече се чувстваме, като изстискан лимон. Според психолозите, малко стрес действа стимулиращо. Но всъщност, кой може...

Гимнастика за мързеливи

Много ти се иска да имаш по-стегната фигура, но прекомерните усилия и физическо натоварване не са ти по сърце. Ние ти предлагаме няколко съвсем прости и леки упражнения, които ще преобразят фигурата т...

Френският маникюр

Той е един om най-изтънчените начини ga се подчертае красотата на ръцете и на добре поддържаните нокти. Френският маникюр отива абсолютно на всички, но не е особено лесен за реализиране, когато не се ...

Начало