Козметични рецепти » Той не е същият

 Той не е същият

Интелигентен, нежен и мил - той беше такъв, когато го срещнахте преди няколко години. Днес мъжът на живота ви е скъперник, склонен към изневери, държи се грубо и е ревнив. Как да събудите благородството и някогашния плам в него, как да възродите чувствата от първите дни?
В началото на връзката влюбените сякаш са заслепени. По-малките и по-големи недостатъци на любимото същество остават на заден план и дори умиляват. Но след периода на еуфория са достатъчни няколко месеца съвместен живот, за да опознаете истинското лице на принца от приказките. Маската му пада. Вече не се старае да ви съблазни. Някои черти от характера му стават непоносими за вас, предизвикват скандали или огорчение. Разочарованието ви от поведението му вече е повод за чести конфликти.

Лъже

За работното време, за размера на заплатата си, за това с кого излиза, за отношенията с колегите и колежките... В един хубав ден разбирате, че редовно ви е разправял измислици.

Какво да правите?
Първо си задайте въпроса: „Ревнива ли съм?" Това ще ви даде отговор защо ви лъжат. Може би партньорът предпочита да скалъпи някоя история, отколкото да попадне под стрелите на яростния ви гняв. В такъв случай трябва да поработите над себе си. Другата възможност е да ви заблуждава, защото знае, че няма да приемете действителното състояние на нещата. Вероятностите са много - в живота му има друга жена, продължава да пие въпреки обещанията си, има дългове, обича хазарта. Не се заблуждавайте: ако той не иска да се промени, няма да го накарате да престане с лъжите. Затова поговорете сериозно за истините, които вече знаете, информирайте го за границите, които не бива да престъпва.

Не помага вкъщи

Повечето жени се оплакват, че вършат всичко сами, макар също като мъжете си да са на пълен работен ден. Трябва да признаем - дори и в най-модерните семейства разпределянето на домашните задължения далеч не е равностойно.

Какво да правите?
Действайте внимателно, без викове и истерични кризи. Задайте въпроса така, че той да има право на избор. „Какво предпочиташ - да изхвърлиш кофата, или да простреш прането?", „Ще измиеш ли банята, докато аз приготвям вечерята?" Избирайте дейности, които той „понася" и към които проявява що-годе положително отношение - да почисти с прахосмукачката, да полее цветята, да поправи някоя счупена мебел. Има мъже, които обичат да готвят. Ако вашият е от тях, това е добър повод да му обявите съревнование за „най-добър кулинар". Не го критикувайте, дори резултатът да не е блестящ. Никога не му казвайте, че вие се справяте по-добре. Само ще го накарате да отговори: „Тогава го направи сама!" И да се разположи пред телевизора.

Той е жесток

Много жени не искат да признаят, но фактът си е факт: мъжът им вдига ръка срещу тях. Причините са различни - необузданост на характера, пиянство, безизходица.

Какво да правите?
В случай на непосредствена опасност веднага напуснете дома си (евентуално с децата). Останете няколко дни при приятелка или при родителите си, докато мъжът ви се разкае и сам дойде да ви потърси. Ако побоят се повтори, оплачете се в полицията или потърсете съвет от организациите за защита на жените.

Ревнив е

Според скорошно проучване брачните двойки поставят ревността на второ място сред семейните проблеми. „Къде беше? С кого? Защо се смееше, докато разговаряхте? Защо го гледаше? На кого се обаждаш?" Репертоарът е богат. Болезнено ревнивият съпруг може да превърне живота ви в ад - когато Отело страда, страдат и тези около него. Станал жертва на обсебилата го параноя и чувство за собственост, той иска да открие „истината" на всяка цена. Подозренията му го правят много нещастен и могат да доведат до провал на брака.

Какво да правите?
Приемете изблиците на ревност спокойно. Дори ако поведението му е нетърпимо, не го провокирайте, като флиртувате пред очите му, защото тази игра може да има непредвидими последици. Успокойте го, повтаряйки, че може да ви има доверие и че го обичате. Но опитите да го убедите само ще подхранват ревността, ако той е склонен да изопачава всяка ваша дума, всяко ваше действие. В този случай бъдете по-агресивни. Покажете му, че е безполезно да ви преследва и тормози.

Агресивен е

Независимо дали сте сами или в компания, мъжът ви непрекъснато прави неприятни забележки за това как изглеждате, как готвите, как се обличате. Чувствате се под непрекъснато наблюдение, сякаш сте на изпит. Нападките му ви довеждат дотам, че започвате да се смятате за най-грозната и най-глупавата жена на света. Неговото поведение всъщност е признак на силна мизогения (омраза към жените) и на подсъзнателната му нужда да избива комплекси.

Какво да правите?
Не се оставяйте да ви извади от равновесие, нито да ви унижощи морално с жестокостта си. Престанете да се подценявате и да подлагате на преоценка своите качества. Успокойте се - вие знаете истинската си стойност. Говорете с мъжа си, обяснете му как ви кара да страдате. Заявете категорично, че поведението му застрашава връзката ви и че уважението към другия е един от основните принципи на стойностния и равностоен брак.

Скъперник е

Проблемът за парите, доста деликатен дори между добри съпрузи, е в основата на много семейни спорове. Съпругът ви има навика да следи разходите и покупките ви, изпитва болезнена нужда да контролира всяка ваша финансова стъпка. Ако не работите, той поема покупките в домакинството, определя дневните, транспортните и всички останали ваши разноски. Скъперничеството му стига дотам, че ви пречи да отглеждате добре децата.

Какво да правите?
Идеалното разрешение е да тръгнете на работа, за да бъдете възможно най-самостоятелна във финансово отношение. След като се освободите от състоянието си на зависимост, няма да сте задължени да отчитате всеки похарчен лев. Съпругът ви ще разбере, че не може повече да ви контролира. Ако скъперничеството му е причинено от финансови затруднения (минали или настоящи), след тяхното разрешаване то ще премине.

Вече не е същият в леглото

Първите месеци от любовната връзка почти никога не са разочароващи в сексуално отношение, защото жената има склонността да омаловажава евентуалните недостатъци на партньора си, ако е влюбена в него. Но впоследствие някои от двойките попадат в руслото на рутината и сексуалният им живот става крайно незадоволителен. Настъпва краят на илюзиите! Много жени се оплакват от безразличието на мъжа си в леглото. Какво им остава? Да се примирят? В никакъв случай! Колкото по-рядко правите любов, толкова повече желанието намалява. Бъдете настоятелни и се борете!

Той е сексуален егоист

Вашето удоволствие не го интересува. Мъжът ви не прави любов, той просто задоволява сексуалния си нагон. За жената това е мъчително, дори унизително, особено ако пази изживяванията си в тайна.

Какво да правите?
Сигурно сте се убедили, че мъжете са егоисти. Нямате ли изисквания, това е добре дошло за тях. Затова никога не симулирайте оргазъм! Партньорът ви може да си помисли, че не се нуждаете от предварителни милувки, че сте любителка на бързата любов. Обяснете му желанието си за повече нежност и внимание. Покажете какво ви доставя удоволствие и кои са ерогенните ви зони.

Не ме желае

Не сте правили любов от няколко седмици, а това никак не го притеснява. Дори по-лошо - той ви отблъсква под претекст, че има много работа, боли го глава и е изморен. Изчаква ви да заспите и едва тогава си ляга.

Какво да правите?
Не се паникьосвайте и не си въобразявайте, че има любовница. Може би причините са проблеми с потентността или неприятности в службата, които влияят на либидото му. Бъдете внимателна и нежна. Покажете му колко държите на него и на връзката ви. Когато се освободи от „товара", ще се почувства по-добре и отново ще потърси удоволствието.

Изневерява

Няма съмнение - мъжът ви си има любовница. Ужасно отчаяна от това откритие, вие си го представяте в леглото със същество с физиката на Шарън Стоун. Обикновено причината за изневярата не е във вас. Извънбрачната връзка е психологически обоснована: когато е още млад, мъжът се страхува да се обвърже напълно и смята, че запазва свободата си, изневерявайки. По-късно изпитва страх от старостта, и невъзможността да съблазнява. Той подновява завоеванията си, за да си докаже, че все още може да привлича, особено ако рутината в брака съсипва мъжествеността му.

Какво да правите?
Имате сигурно доказателство за изневярата? Недейте да мълчите. Мълчанието е извор на тревоги и чувство за вина. При всяко негово отсъствие и закъснение ще си въобразявате най-лошото, без да посмеете да покажете притесненията си. По-добре поговорете откровено с него. Попитайте го за плановете му - може би все пак държи повече на вас? Всичко зависи от това какво сте готова да приемете и какво - не.

Мисли само за секс

Сутрин, обед и вечер рефренът е един и същ - той ви желае. И когато не сте на разположение, следват обвинения и упреци - вие сте безсърдечна, липсват ви желание и ентусиазъм, вече не го обичате.

Какво да правите?
Не симулирайте! Когато не искате, откажете. Защото много жени се озовават в капана на лъжите единствено с желанието да угодят на мъжа си. Обяснете, че в областта на секса качество не се римува с количество. Помолете партньора си да разреди любовните сеанси за сметка на нежността и предварителната игра.

Има сексуални проблеми

Мъжът ви изпитва затруднения с ерекцията, но това не означава, че проблемите му са неразрешими. Успокойте го - може да се случи на всеки.

Какво да правите?
Не драматизирайте и не му натяквайте - той със сигурност се измъчва повече от вас. Само рискувате да усложните нещата. Но не бъдете и безразлична: може да си помисли, че положението ви задоволява. Дори да не говори за проблема си, трябва да постъпите много тактично. Ако виждате, че се измъчва, посъветвайте го да отиде на лекар (андролог, сексолог, уролог), като му предложите да го придружите. И му покажете, че го обичате и държите на него.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Открийте своята палитра

Възможно ли е червеното да ви прави безлична, а сивото да изтъква най-хубавите страни на външността ви? Да, защото между цветовете и тена, очите, излъчването съществува определена зависимост, която не...

Вечерно преобразяване за 15 минути

1. Използвайте контурен молив за устни, поставяйте и гланц върху червилото си. На работното място се препоръчва матов грим, но за срещи и официални случаи по-подходящ е съблазнителният макиаж в насите...

За да се освободите от напрежението

1. Ако изпитвате необяснимо безпокойство. Заоблете пръстите на лявата си ръка и с палеца на дясната масажирайте точката, разположена в центъра на дланта - тя съответства на слънчевия сплит. 2. Ако в...

Тайните на перфектните ръце

Доказан факт е, че ръцете остаряват no-бързо през лятото, отколкото през зимата. Затова сега ги пазете особено стриктно от безмилостното слънце, домакинските продукти за почистване и пране, изсушаващи...

Начало