Козметични рецепти » Тайните на щастливата връзка

 Тайните на щастливата връзка

Ако след 15 години съвместно съществуване все още сте заедно, това е първото доказателство, че нещата между вас вървят добре. Но сигурно сте забелязали, че конфликтите стават все по-чести, времето, в което сте заедно - все по-скучно. А е нужно съвсем малко усилие и от двете страни, за да предотвратите бъдещите кризи, да живеете щастливо и пълноценно.

Не правете всичко заедно

Може и да ви е тъжно, но времето, когато и най-глупавото занимание ви се е струвало забавно само защото сте заедно, безвъзвратно е отминало. За да предотвратите опасността да се превърнете в отегчени до смърт сиамски близнаци, последвайте нашите съвети.
Жените трябва да знаят, че не е препоръчително:
* Да пазаруват с мъжа си, ако той мрази опашките и блъсканицата в магазините.
* Да ходят на театър с мъж, чиито крака са дълги повече от метър.
* Да изчакват съпругът им да седне на масата, при положение че децата са обезумели от глад, а агнешкото изстива.
* Да ходят заедно на кино, ако той предпочита филмите на Джеймс Бонд, а тя - „Титаник”.
* Да го карат да им прави компания, когато зареждат с бензин колата, ако знаят, че през цялото време той ще им обяснява кога да натиснат спирачката и как се взима ляв завой.

Гледайте телевизия през вечер

Екранът е един от безмилостните капани за семейната двойка. Проблемът е да постигнете съгласие коя точно вечер да се лишите от любимото занимание. Защото ако днес дават любимия сериал на съпругата, а утре -мач от европейските квалификации по футбол, със сигурност жената ще е тази, която трябва да отстъпи.

Определете територията си

Подобно на животните, човек има нужда от свое собствено кътче, което може да е съвсем миниатюрно. Важното е да се чувствате сами и необезпокоявани. В най-добрия случай това е кабинетът, ако жилището го позволява. Ако не - преградете с параван спалнята или се затваряйте за половин час в тоалетната.

Пазете спалнята

Именно оттук двойката черпи живителни сили за връзката си. Макар че не сте длъжни да поставяте ароматни свещи и кошничка с плодове, за да наподобявате храм на Ерос, препоръчваме ви да не слагате там телевизор, рафтове с книги, стари вестници и списания, шевна машина, прахосмукачка... Не позволявайте тоалетката да се превръща в импровизирано бюро, на което мъжът ви всяка вечер изсипва съдържанието на служебната си чанта - документи, паспорт, химикалки, бележник.

Докосването

То е важна част от интимните отношения. Не наблягайте обаче на милувките по лицето - те имат прекалено майчински оттенък. Използвайте всеки повод, за да се докосвате. Ако съпругът ви е схванат, разтрийте го, погалете го по ръката, докато пътувате с колата, вечер сложете краката си върху неговите, докато той вглъбено чете вестника си. Когато сте на екскурзия в планината, прилепвайте се плътно до него при всяка красива гледка или труден преход, вечер заспивайте прегърнати в леглото.
Забравете за всичко това, ако единият от двамата не понася да го докосват. В такъв случай трябва да сте доволни, щом ви хване за врата като коте, за да ви спаси от връхлитаща кола на улицата.

Запазете комплексите си за себе си

Мъжете не понасят оплакванията на жените от външния им вид. Ако, наблюдавайки се внимателно в огледалото, очаквате да чуете от мъжа си комплимент, като го подлъгвате с въпроса: „Не смяташ ли, че лицето ми е доста повехнало", само рискувате той наистина да забележи бръчките, на които не е обръщал внимание досега. Не го предизвиквайте с подобни забележки. Ако обаче самият той подхвърли, че с тази прическа или с този цвят на косата не ви харесва, явно е време да вземете мерки.

Поискайте от него да свали излишните килограми

Когато започнете да понасяте малките му недостатъци, ще заприличате повече на майка, отколкото на любовница. А мъжът има нужда от жена. Възползвайте се от това,за да поискате от него:
* Да се бръсне и в почивните дни.
* Да си взима душ всяка вечер, а не само в „определени" вечери, в които при звука на течащата вода вие веднага се досещате, че „ще ви схруска".
* Да намали излишните килограми, като спортува.
* Да сменя всеки ден ризите и чорапите си.

Усвоете умението да критикувате

Любовта има нужда от благосклонно отношение, за да продължи да съществува. Да критикуваш мъжа означава да направиш пробойна в нарцисизма му и да станеш негов неприятел. Затова, когато жената иска да направи някаква забележка, тя трябва да избягва споровете, да предпочита ясните, точни и кратки изречения.
Опитайте се да казвате неприятните неща приветливо!
* Когато буди децата, може да му намекнете съвсем между другото, че е трябвало да го направи преди 15 мин, за да имат време за закуска.
* Когато му обяснявате, че няма да успее да пие кафе, да направи крос и да си вземе душ от 7,30 до 7,45 ч, запазете ледено спокойствие.
* Когато иска да разположи канапето точно в средата на стаята, убедете го с обезоръжаваща усмивка, че има и по-добри начини за организиране на пространството.

Подхвърляйте му предизвикателства

Вместо да го засипвате с упреци, по-добре поставете мъжа си в ситуация, която ще го предизвика.
* Попитайте го дали би могъл да става час по-рано, за да си ляга евентуално и един час по-рано.
* Помолете го да ви придружава на басейна, вместо да мърмори непрекъснато, че трябва да спортува.

Покажете достойнствата му

Да помогнеш на другия да има добро мнение за себе си е част от взаимната подкрепа. Някои жени инстинктивно знаят как да погъделичкат самолюбието на половинката си, без да създават впечатление, че се повтарят. Други не пропускат случай да изтъкнат в компания положителните му качества и последните му постижения. Ако не сте от този тип жени, започнете с по-елементарни неща. Застанете на негова страна в спора му с големия син или изтъкнете качествата му пред децата: „Математиката - това е силната област на баща ви.” След това пробвайте същото пред общите познати. Когато сте на гости, слушайте с израз на дълбоко внимание всичко, което казва съпругът ви. Не е трудно, нали? Остава само да го направите.

Казвайте какво очаквате от него

Вместо да се надявате напразно, че ще разбере намеците ви, по-добре кажете ясно какво искате от него. Посланията ви се нуждаят от конкретност. В противен случай, когато се оплачете, че ви е студено, мъжът ви ще включи радиатора на по-висока степен, вместо да ви вземе в прегръдките си.

Сменете ритуалите

Навиците впримчват двойката в невидима клопка. С течение на времето те се превръщат в нещо ненужно, без което обаче не можете. В началото на връзката всяка вечер сте запалвали свещ в спалнята си, докато правите любов. Но малко по малко това губи смисъла си. В един хубав ден той си казва: „Я виж, тя не е запалила свещта, значи не я интересувам повече!” Не, по-скоро не я интересува свещта. Но той не го знае, затова променете ритуалите.

Намерете къде да се карате

Психолозите съветват да изберете банята, защото там човек отмива мръсотията от себе си. Огромното й предимство - мястото обикновено не е просторно и няма място за отстъпление. И двамата сте хванати натясно, а този, който говори, може да застане пред вратата, за да не даде възможност на другия да излезе, преди да е завършил мисълта си. Друго предимство - децата няма да станат свидетели на обидите, които си разменяте.

Веднъж седмично обядвайте делово

Защо да няма делови обяди и между съпрузи. Вкъщи обстановката е съвсем различна, почти винаги присъстват и децата. Обядът навън е идеален начин да се отърсите от семейната рутина, да се отпуснете и да обсъдите разумно проблемите, които имате в момента.

Понякога прекарвайте почивните дни без децата

Най-добре заминете някъде. Хубаво е обаче инициативата да идва и от двамата, като се редувате при уреждането на следващото пътуване. Защото ако с това се занимава само единият, на него бързо ще му омръзне. Добре е отново да присъства елементът на изненадата.

Създавайте си мислени образи

Когато сте в период на стрес, и най-безобидната забележка на съпруга може да ви доведе до истерия. В такъв случай опитайте следната психотерапия, практикувана във френски и италиански болници. След като си легнете вечер, представете си, че сте охранена патица, покрита с гъста перушина. Стоите под проливен дъжд, който се стича по перата ви като по дъждобран, без да ви намокри. Работите ли над този образ две-три седмици, със сигурност ще се чувствате много по-защитени от нападките.

Премахнете част от защитната си преграда

Ако и двамата се откажете от защитните навици, усвоени през детството, това значително ще подобри отношенията ви. Щом тръшкате вратата импулсивно, когато сте в затруднено положение или ядосани, както сте го правили, когато сте били на 16 години, трудно ще установите контакт и разбирателство в напрегнатите моменти. За да се упражнявате, ви предлагаме следния сеанс с танци: изберете музика, която харесвате (за предпочитане спокоен блус), затворете очи и оставете тялото си да се движи в ритъма на музиката. Целта е да избегнете всяко рязко движение, да се почувствате гъвкави, почти безплътни. Танцувайте десет минути, след това легнете. Това е добър начин да засилите вътрешната си съпротива и да виждате нещата, сякаш сте страничен наблюдател.

Бъдете по-разумни

Някои жени изпадат в паника, когато вече не усещат тръпка. За тях любовта е вечна емоция. Днес някои бракове се разпадат само защото съпрузите не се чувстват като младоженци. Съвсем нормално е да съществуват трудни моменти, в които не се знае как ще се развият нещата занапред. Но те подготвят следващия етап и ни правят по-зрели. Така че, ако искате любовта ви да продължи, решението е пред вас: Дръжте се един за друг.

Автор: Eлена Кожухарова

Представяме Ви:

Ако останете без работа

Според психолозите стресът, който изживяваме, когато останем без работа, може да се сравни единствено с раздялата с любимо същество. Нещо повече – смята се, че това е една от петте най-сериозни загуби...

Модата на изкуствените мигли

Най-новият метод за поставяне на изкуствени мигли е този на снопчета, използват го в почти всички по-изискани козметични салони. Изкуствените мигли, които се поставят на целите ленти вече са отживелиц...

Край на чупливите нокти

Вашите нокти са лесно чупливи, с неравна повърхност, имат видими разслоения или са бледи на цвят? Не го приемайте драматично, има изпитани начини да се справите с проблема. Практични съвети: ...

Как да се сдобием с перфектен бюст?

Обект на страст, повод за вечни спорове, причина за лошо самочувствие или за гордост, гърдите са възпявани от векове от поетите. И сравнявани с какво ли не. В действителност те са една доста прозаична...

Начало