Козметични рецепти » Какво ни пречи да бъдем щастливи

 Какво ни пречи да бъдем щастливи

Понякога това, което не ни позволява да продължим напред, са неща, които са станали в миналото. И понякога е повече от необходимо да се отървем от тези стари неща, за да могат новите, доста по-полезни, да влязат в живота ни.
Това да пуснеш стария, натрупан боклук често е доста трудно начинание, но със сигурност е едно от най-градивните и полезни начинания, които можем да предприемем. Ето няколко неща, от които трябва да се отървете, ако искате най-после да започнете да живеете щастливо и пълноценно...

Освободете се от:

Вината: Променяло ли е някога натрупаното чувство за вина дадена ситуация? Може ли да превърти времето и да промени миналото? Отговорът е НЕ. Така че, веднъж завинаги се освободете от него и започнете да живеете. Обмислете какво точно ви кара да се чувствате виновни и го приемете просто като един житейски урок.

Негативното мислене: То е едно от най-лошите неща, които можете да си позволите. Една негативна мисъл винаги води след себе си друга, процес, който в крайна сметка се превръща в една мисловна лавина, която не можете да контролирате. Затова обърнете внимание на вашите мисли и изучете как те ви карат да се чувствате. Ако мислите нещо негативно, опитайте се да го трансформирате в позитивно или започнете да мислите за нещо хубаво. Това просто упражнение първо ще промени настроението ви, а постепенно целия ви живот.

Нуждата от одобрение: Престанете да се доказвате пред останалите. Просто приемете, че не бихте могли да се харесате на всички и се фокусирайте върху себе си. Истината е, че това, което мислят другите, няма никакво значение - животът ви е предимно онова, което чувствате самите вие, така че се приемете и се наслаждавайте!

Гневът и тъгата: Всеки страда в дадени моменти от живота си. На всички ни са били разбивани сърцата и сме били наранявани в някакъв минал период. Просто се освободете от случката и продължете напред. Да държите горчивината и да страдате за това, което вече се е случило, няма да промени миналото, но със сигурност има огромно влияние върху бъдещето ви и не позволява на щастието да ви озари.

Фалшивите приятели: Това че имате 538 приятели във Facebook изобщо не означава, че имате 538 приятели. Това често се среща и в действителността - имаме купища приятели, които всъщност изобщо не се интересуват от нас или просто лицемерничат. Това, което трябва да направите, е да прекъснете тези негативни приятелски връзки и да се съсредоточите над истинските приятели - доста по-малко на брой и доста по-трудно откриваеми, но със сигурност в пъти по-качествени. Защото те ще са тези, които ще откликнат, когато сте в нужда.

Отлагането: Престанете да отлагате. Ако нещо трябва да бъде направено, просто го направете. Отлагането е доста лош навик и колкото по-дълго го практикувате, толкова по-трудно ще се превъзпитате.

Завистта: Завистта е едно от онези неща, които не водят до никъде. Защо искате да сте някой друг, като вашият живот е достатъчно уникален и перфектен сам по себе си? Спрете да се сравнявате с дългокраките красавици или богатите си приятели и проявете малко благодарност за това, което имате вие - здраве, добри приятели, някакъв талант, семейство... Всеки има своя път и щастието е просто да открием нашия собствен.

Несигурността в себе си: Негативният образ на самите вас може да има огромно влияние на добруването ви като цяло. Отървете се от ниското самочувствие и започнете да се обичате. Поне опитайте. И спрете да мислите, че не сте достатъчно добри за това или онова. Вие сте това, което създавате в съзнанието си, затова като начало, изброете 10 добри неща в себе си, след което започнете да ги споделяте с останалите. Истината е, че колкото повече обичате себе си, толкова повече ще ви харесват останалите.

Ограниченията: Вашите ограничения са такива, каквито вие решите. Ако се съмнявате, че можете да направите нещо, то твърде вероятно е да се провалите. Така че, престанете да си създавате ограничения и се пресегнете към небето! Самоограничаването е единствената бариера между вас и нещата, които искате да постигнете.

Времето: Спрете да се втренчвате в часовника. В днешното модерно време всичко, което правим, се върти около времето. Време за работа, време за вечеря, време за срещи, за почивка, за забава... Настрани от работата, опитайте се да се освободите от рестрикциите на часовника и просто започнете да правите това, което чувствате за правилно в дадения момент. Престанете да живеете живот на секунди и започнете да живеете живота, който искате.

Да, може да е трудно да разчупите тези навици, но тайната е в това да опитате. Ако решите да го сторите, ще се изправите пред не едно предизвикателство, но този акт ще ви помогне да сътворите един наистина по-добър и по-пълноценен живот, затова не отлагайте! Започнете още днес - сами ще се убедите, че си заслужава всяко усилие и то ще бъде възнаградено.

Автор: Елена Дюлгерова

Представяме Ви:

Невидимата гимнастика

Мисълта да спортувате активно никога не ви е минавала през ума? Това не е повод да изпитвате чувство на вина и да се притеснявате за мускулатурата си. Достатъчно е да ходите пеша по половин час дн...

Хубост от зеленчукова зимнина

Приготвили сте зимнина за ядене? Отделете мъничка порция от някои зеленчуци и за вашата хубост. Зеленчуковата козметика през зимата е божи дар за кожата. Зеленчуците са натурални "козметици"...

Зависими ли сте от секса?

Отговорете искрено на въпросите по-долу, съберете точките, посочени срещу отговорите ви и ще разберете каква е ролята на секса във вашия живот. 1. След полунощ е. Въртите се в леглото и не можете...

Внимание:Чувствителна кожа!

Към чувствителната кожа е необходимо особено отношение. В последните години козметолозити констатират, че хората с чувствителна кожа стават все повече. Виновни за тоза са лошата екология, неправилното...

Начало