Козметични рецепти » Полезните навици

 Полезните навици

Създайте си ги точно навреме, т. е. между 18 и 35 години, после ще бъде късно. Полезните навици, този ключ към успеха във всяко едно начинание, се изграждат постепенно, упорито и съвестно. За да ни останат за цял живот!

18 години

Почивайте с приятели, не с родителите си
Преходът към самостоятелно съществуване е доста стресиращо явление, затова трябва да направим първите стъпки към него по време на ваканцията, когато свободата означава не само задължения, но и удоволствия.

19 години

Започнете да пестите пари
Обзаведете се с няколко пощенски плика и напишете върху тях: „За дрехи", „За развлечения", „За пътувания". Нека не ви притеснява фактът, че в началото сумите ще са повече от скромни. От една страна, опитът да спестявате ще ви стимулира да си потърсите собствен източник на доходи, от друга, никак не е зле да се научите да разпределяте правилно парите си, докато са малко. След това (дай боже, те да се умножат) ще ви бъде по-лесно.

20 години

Един от двата почивни дни прекарвайте вън от къщи
Унищожете „болестта на канапето" в нейния зародиш. Психолозите предупреждават, че все повече млади хора, изтощени до смърт от работната седмица, се затварят между четирите стени на дома си през уикенда. В резултат си спечелват синдрома на хроничната умора - никой и никога не е успявал да възстанови енергията си с излягане по канапета, кресла или дивани.

21 години

Спортувайте поне два пъти седмично
Не сте длъжни да ходите във фитнесзалата или в басейна, достатъчно е в понеделник, сряда и по възможност в петък да се поразкършвате активно за около 40 минути пред огледалото в спалнята си. Имайте предвид, че с напредването на годините отношението ви към спортуването ще става все по-негативно, затова го превърнете в навик точно сега. В противен случай само след пет години ваш навик ще са разговорите за излишните килограми, болките в кръста и скърцащите стави.

22 години

Веднъж седмично гответе истински обяд или вечеря
Няма значение с кого ще го изядете - с приятелка, любим или пък в горда самота. Подобни кулинарни упражнения прокарват границата между независимостта и неорганизираността. Нещо жизненоважно за тези, които нямат намерение да сложат халка на пръста си, преди да измине почти цяло десетилетие.

23 години

Не избягвайте семейните тържества...
...а се отнасяйте с повече въображение и чувство за хумор към тях. Лека-полека отношенията ви с членовете на семейния клан ще се променят към по-добро, а това ще ви придаде по-голяма увереност в себе си, ще ви помогне да се усетите по-зрели и силни.

24 години

Веднъж месечно влизайте в магазин за бельо
Така ще се грижите за добрата си форма - в прекия и в преносния смисъл на думите. И дори да не можете да си позволите огромни разходи за луксозно бельо, гледката в огледалото ще ви подтикне към решителни действия, ако се окаже, че телесата ви преливат извън ефирните одеяния.

25 години

Започнете да слагате нощен крем
По всяка вероятност все още нямате сериозни проблеми с кожата си, което означава... че е време да се заемете сериозно с нея. Нощният крем ще я запази еластична, свежа и стегната, а и трябва да имате предвид, че възстановяването на изгубената младост е много по-трудно, почти невъзможно и доста скъпо начинание.

26 години

Внимавайте какво ядете
На тази възраст обменните процеси в организма започват да се забавят, затова на всеки шест месеца в продължение на седмица записвайте всичко изядено от вас и го осмисляйте. Наистина ли не можете без толкова много хамбургери, шоколадови десертчета и пържени картофки?

27 години

Съставете списък с книгите, които непременно трябва да прочетете
Когато наближим трийсетте, времето сякаш започва да тече по-бързо, а от живота ни неусетно отпадат тези занимания, без които като че ли можем да минем. Първите жертви, уви, са книгите - нещо, което силно стеснява интелектуалния ни хоризонт.

28 години

Поне два пъти годишно звънете на старите си познати
Замислете се и ще разберете, че вече не ви е така лесно да се сближавате с хората, че повечето ви познанства са делови или полезни. Защо обаче да не си спомните приятелките от училище и университета и просто да си побъбрите с тях по телефона. Ако пък в хода на разговора възникне желание да се срещнете, непременно го направете. Връщането в миналото, загърбването за час-два на мисълта за работата и семейството е най-добрата антистресова терапия.

29 години

Започнете да помагате с пари на родителите си
Каква сума ще им давате, зависи от възможностите ви, важното е да го правите редовно. Това е нужно колкото на майка ви и баща ви, толкова и на самите вас - нищо не ни мобилизира така ефикасно, както чувството за отговорност към някого.

30 години

Вземете решение през първите две седмици нa всеки януари да правите план на професионалното си развитие за годината
Едновременно с това преосмислете своите по-дългосрочни цели и си дайте сметка дали не трябва да смените работата си, ако тя не ви задоволява. Непременно запишете всички добри намерения в бележник и се постарайте той да е постоянно пред очите ви.

31 години

Сплотете своя кръг от приятели
Практиката показва, че компаниите, съставени от трийсетгодишни мъже и жени, се разпадат катастрофално бързо. Ако обаче приятелските чувства между тях се съхранят и след тази критична възрастова граница, всички те ще могат да разчитат един на друг до дълбока старост.

32 години

Извадете от нафталина някое отдавнашно хоби
Рисуването на натюрморти, плетенето, бродирането също са въпрос на навик. Това, с което сте се занимавали някога през свободното си време, стига да сте го правили с огромно удоволствие, заслужава да бъде „възкресено".

33 години

Пътешествайте
Дори да го предприемете веднъж в живота си, истинското, голямо и продължително (поне седмица) пътешествие не само ще ви зареди с милиони нови впечатления, но и ще подготви почвата за сериозни вътрешни промени, от които се нуждае всеки човек на христова възраст.

34 години

Започнете да следите за здравето си
Лекарските кабинети - вие си знаете кои точно, трябва да се посещават редовно. Това е единственият начин да избегнете всевъзможните неприятни изненади, които може да ви поднесе изложеният на стрес, нередовно хранене и отрицателни емоции организъм,

35 години

Отделяйте по два часа седмично за себе си и само за себе си
Преполовите ли третото си десетилетие, вие повече от всякога започвате да се нуждаете от няколко мига на абсолютна свобода и покой, Тогава можете да правите каквото си искате - да вземете вана с етерични масла, и то на свещи и с чаша шампанско в ръка, да пишете стихове или просто да гледате в тавана. Така или иначе сте си го заслужили!

Автор: Дина Кирова

Представяме Ви:

Пълен релакс само за 15 минути

Претоварени от сутрин до вечер с делови ангажименти и семейни грижи, вие имате огромна нужда от разтоварване - не само на тялото, но и на ума. Откъде обаче да намерите време? Нищо по-лесно! Експреснат...

Какви чанти са модерни?

Много модни ревюта през 2010 г. са потопени в атмосферата на миналия век. Hermes представи буквално римейк на британската мода от 60-те години. Марк Якобс през тази година беше вдъхновен от образ...

Гримиране за начинаещи

Усилията да изглеждаш добре започват с правилното гримиране, а това никак не е лесна работа. Направо си е цяла наука и се изисква да имаш усет към цветовете. Какво трябва да знаете предварително...

Красивите ръце и техните неприятели

За предотвъртяване на преждевременното стареене на кожата на ръцете важна роля играе профилактиката и ежедневната грижа. Но какво да правим, ако вече са се появили досадни дефекти. В този случай нашит...

Начало