Козметични рецепти » На колко сте години?

 На колко сте години?

И девойките, и жените, и даже белокосите баби крият упорито отговора на този коварен въпрос. Но каквито и хитрости да прилагат, за да го избегнат, околните неминуемо си съставят определено мнение за тяхната възраст и понякога... грешат. С едно, дори с две десетилетия, като вина за това има не външният вид, а поведението. Защото освен годините, посочени в личната карта, съществува и такова понятие като „психологическа възраст", отразяващо нивото на личностното развитие, на което се намирате в момента. Отделите ли известно време за нашия тест, вие най-после ще установите на колко години се чувствате.

Тестът:

1. Бързате за работа, но когато сте само на няколко метра от. спирката, виждате, че автобусът ви потегля. Какво правите?

A) Вбесявате се (защо това се случва именно днес и именно с вас), после хващате такси, злорадствайки, че ще стигнете по-рано от пътниците, успели да се
качат в автобуса.
Б) Махате с ръка на шофьора (сигурна сте, че ще ви забележи) и ускорявате крачка - от една страна, сутрешното разкършване укрепва мускулатурата, от друга - не искате да губите време в очакване на следващия автобус.
B) Поглеждате към хоризонта, за да видите дали не се задава друго превозно средство, което ще ви закара до място, откъдето да се прекачите в своята посока. Също така си обещавате да ставате по-рано сутрин.
Г) Мислите си: „Ако затичам, ще стана за смях." Точно това и ще кажете на шефа си. В края на краищата, ако той ви цени, ще се примири и с вашето инцидентно закъснение.

2. В коя епоха бихте искала да живеете?

A) В далечното бъдеще, когато ще може да се посещават други планети и да се пътешества във времето.
Б) В епохата на рицарите, сражаващи се на турнири и дуели за сърцето на любимата.
B) В настоящето - заради близките хора и добрите приятели.
Г) В годините на развития социализъм, който ви е гарантирал твърда заплата и почти прилично съществуване.

3. Кои видове спорт предпочитате?

A) Колективните, понеже всички задружно и весело
се борят за победа.
Б) Фитнес - помага ви да бъдете винаги във форма.
B) Тези, които ви дават възможност бързо да стопите излишните си килограми и не отнемат много време.
Г) Какъв ти спорт? Най-много лечебна физкултура, и то под медицински контрол.

4. На какво мечтаете да се научите?

A) Да плетете, шиете и бродирате - толкова е приятно да направиш нещо със собствените си ръце, предизвиквайки завистта на приятелките.
Б) Да съблазнявате силния пол и да се гримирате по-умело.
B) Искате да получите още едно образование, което ще ви помогне да се издигнете в кариерата.
Г) Толкова се уморявате, че изобщо не ви е до учене. След като свършите работа, ви остават сили само да стоплите вечерята и да проверите дали децата са си написали домашните.

5. С какъв тоалет ще отидете на нашумяло театрално представление?

A) Ярък и предизвикателен, тъй като не понасяте скучни дрехи.
Б) Малка черна рокля -независимо от класическата й строгост, тя е много секси.
B) Костюм с панталон - скромен, елегантен и универсален, който може да се носи и
на работа, и в по-официални случаи.
Г) Защо да харчите пари, след като в гардероба ви има няколко рокли с петилетна давност, които скриват вашите недостатъци?

6. Имате възможност да обновите спалнята си. Какво ще изберете?

A) Ще я направите още по-уютна, като пръснете
навсякъде плюшени играчки. Таванът пък ще наподобява нощно небе - мил спомен от детството.
Б) Ще сложите камина и кожа на пода, леглото ви ще бъде широко, а спалното бельо - от коприна.
B) Ще мебелирате помещението в минималистичен хай-тек стил - много удобен и практичен.
Г) Ще се спрете на приглушената светлина и на всяка цена ще държите всичко необходимо да ви бъде подръка.

7. Несправедливо ви обвиняват в грешка, която не сте направила. Как ще излезете от ситуацията?

A) Ще се разплачете и ще позвъните на най-близкия си човек - нека дойде и заяви, че не сте способна на такива неща.
Б) Нападението е най-добрата защита. Ако не ви повярват с добро, ще покажете на какво сте способна! Но този път ще бъдете много, много лоша.
B) Търпеливо ще изслушате обвиненията, после ще приведете куп логични доказателства, които ги оборват.
Г) Ще се обърнете и ще си тръгнете. Вие не искате да съсипвате нервната си система, затова сте готова да скъсате завинаги с хора, осмелили се да ви нападнат.

8. Кое ви доставя най-голямо удоволствие, когато сте в приятелска компания?

А) Веселите шеги и номерата, които си правите един на друг.
Б) Това, че останалите жени завиждат на външния ви вид и на вашите успехи сред силния пол.
В) Възможността да побъбрите, да научите някои клюки, да споделите опита си във възпитанието на децата.
Г) Вкусната храна и бягството от стереотипа „от работа - вкъщи".

9. Да допуснем, че в някой минал живот сте била котка. Каква точно?

А) Игриво, пакостливо и бясно мъниче, наречено Крейзи.
Б) Разгонена самка - мечта за всички котараци в двора.
В) Котка-ловджийка в къща, където има много мишки.
Г) Тъгуваща по господарите си ленива дебеланка, която прекарва целия ден на дивана.

Вашите резултати

Преди да се запознаете с тях, трябва да запомните, че психологическата възраст може да зависи от настроението, обстановката, това, което се случва с вас в момента. Все пак доминиращата линия на поведение ще ви даде възможност да разберете на колко години - независимо от биологическата си възраст, се чувствате.

Имате най-много отговори А

Държите се като малко момиченце. Която и дата да е посочена в личната ви карта, можете да озадачите с поведението си целия свят. Проявявате склонност към капризи, неочаквани постъпки и неуместни обиди, трудно вземате самостоятелни решения, не умеете да защитавате позициите си. Свикнала сте да разчитате на подкрепата на близки хора, без да си давате сметка колко често ги поставяте в глупаво положение. В същото време жените като вас, съумели да запазят детската си непосредственост, са за завиждане. Вие искрено се радвате, смеете и съчувствате на другите, никак не е трудно да бъдете впечатлена и покорена -все качества, ценени високо от мъжете.

Имате най-много отговори Б

Пребивавате във възрастта на романтичната девойка. Ако сте на 18 -20, всичко е наред: присъщи на вашите години са както романтичната пелена пред очите, така и търсенето на самата себе си и на своя житейски спътник с помощта на всички допустими и недопустими начини и средства. Но дори да сте на много повече от 20, останете си все така млада - никой няма да ви се сърди. Все пак не забравяйте подводните камъни на психологическата си възраст: взривоопасен характер, юношески максимализъм, импулсивност, склонност да се разочаровате и страдате за глупости. Още повече, че ако имате семейство, то понася тежко вашето, макар и безобидно, лекомислие, Научете се да съвместявате чувството за отговорност с поривите на вечната младост!

Имате най-много В

Вие сте на годините на зрялата жена. Присъщи са ви логиката и раз-съдливостта, не правите нищо, без предварително да пресметнете последиците, издигате се уверено в служебната йерархия, но не забравяте и семейството си. На енергията ви може да се завижда, ако сте над 40, и да се съчувства, ако сте само на 18. Заслужавате обаче поздравления при положение, че сте между 25 и 40 години - вие сте точно на мястото си. Постарайте се обаче да не забравяте за изкушенията на младостта, бъдете по-бодри и по-оптимистично настроени - само тогава денят, в който ще се превърнете в старица ще настъпи след много, много дълго време.

Имате най-много Г

Без значение каква е паспортната ви възраст, вие се държите като уморена, заядлива и грохнала старица. Разбира се, ако сте над 70, заслужавате покой и отдих, но ако вашата психологическа възраст значително изпреварва истинската, това означава, че сте използвала зле своя резерв от жизнени сили. За да сте щастлива, ще трябва да изкорените безразличието и хроничната умора, като се доверите на специалистите в областта на психологическото остаряване. Те ви съветват да използвате силата на мисълта, т. е. да си създадете „установка", отпращаща ви към времето, на което принадлежите. Разрешено ви е дори да се завръщате в детството, но само понякога.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Не ме бива в гримирането!?

Много от нас не се осмеляват да сложат дори нищожно количество грим върху лицето си, защото не знаят как и се боят, че вместо да се разхубавят, ще постигнат точно обратния ефект. От друга страна...

Самомасаж за подмладяване

Истината е неумолима - след като навлязат в третото си десетилетие, жените, които не се грижат достатъчно добре за себе си, тръгват с бързи крачки към състаряването. Лицето им подпухва, под очите се п...

Хранителна козметика

При недостиг на витамин С в организма кожата на лицето става суха, бледа и грапава, появяват се подкожни кръвоизливи и пигментни петна. Отварата от шипки, използувана вътрешно и външно, а също и в съ...

Маските, които правят чудеса

Искате да сте невероятно красива през празничните дни, а и след това? Нищо по-лесно! Влезте в кухнята, отворете хладилника, огледайте съдържанието на шкафовете си. Със сигурност ще откриете цял куп не...

Начало