Козметични рецепти » Необичайни трикове за разкрасяване

 Необичайни трикове за разкрасяване

Има безброй начини да извлечем още по-голяма полза за красотата си от познатите ни козметични продукти, стига да ги приложим не точно по начина, по който сме свикнали.

Руж върху клепачите

Ако внезапно си дадете сметка, че сенките ви за очи са свършили, запазете спокойствие. Нанесете коралов или розов руж върху целия подвижен клепач и ще видите, че ирисите ви ще изпъкнат още повече, а очите ще изглеждат огромни.

Крем вместо маска

Кожата ви е изключително суха, а нямате подръка готова хидратираща маска? Почистете идеално лицето и шията си и нанесете върху тях плътен слой от крема, който използвате. След половин час свалете излишъка с хартиена салфетка и се гримирайте.

Лак за коса върху веждите

Рошавите и не особено добре оформени вежди добиват идеална линия, ако се фиксират с лак за коса, напръскан върху четчица или върху навит на клечка памук. От вас се иска само да следвате посоката на разтежа на косъмчетата.

За идеални нокти

Не режете кожичките на ноктите си, а ги обработвайте със специални масла, забавящи растежа им. Същата работа ще ви свършат и малко крем за лице или балсам за разресване на косата, загрети за 5 секунди в микровълнова фурна.
За да заздравите ноктите си, топете ги в затоплен на водна баня зехтин. Когато станат прозрачни, това означава, че продуктът е проникнал напълно в тях. Отстранете излишъка, като натъркате ръцете си с разрязан на две лимон.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

За по-здрава и по-крaсивa коса

Повечето жени не харесват растителността върху главата си: намират, че й липсват обем, плътност, блясък, тонус... А когато решат да направят нещо за нея, като се подстрижат, накъдрят, навият на ролки,...

Кога не трябва да напускаме работа?

„По-добре да съжаляваме за това, което сме направили, отколкото за това, което не сме" - максимата на древните римляни важи за много области на живота, така че няма да сбъркаме, ако се придържаме...

Еротична йога

Според редица проучвания, хората, практикуващи йога, водят по-вълнуващ сексуален живот. Причината е в придобитата гъвкавост, възможността за осъществяване на сложни пози, контрол над съзнанието, като ...

Всичко за ръцете

Изложени на агресии от всякакъв род, нашите ръце, при положение че не полагаме достатъчно грижи за тях, издайнически и безмилостно оповестяват годините ни на околните. За да противодействаме на необра...

Начало