Козметични рецепти » Пареото - хит на плажа

 Пареото - хит на плажа

Eто че лятото дойде, а с него и дългоочаквания отпуск на море. Какво да сложите в куфара? Разбира се, аксесоарите за плаж, но и нещо което ще е подходящо за вечерно плажно парти и разходка по брега. Дрехата, която никога не излиза от плажната мода е пареото /ако изобщо можем да го наречем дреха/ – удобно, красиво и многофункционално. Парче плат, с което може да обгърнете тялото си и да го превърнете в рокля много лесно. По правило пареото има правоъгълна форма с дължина по-голяма от ширината му.

Родината на пареото

е остров Таити. От незапомнени времена до днес на острова то се носи не само от жените, но и от мъжете. В горещините служи предимно за къса пола или шорти, а в прохладните дни за дълга пола или рокля. В началото пареото не е напускало пределите на острова, но сега то е разпространено на всички плажове по света.
На остров Самоа пареото се нарича лава лава, на Хаваите и Фиджи – кикепа, в Индонезия и Малайзия го наричат саронг, а вав Френска Полинезия (Таити) е парео.

Съвременния дизай на Таитянското парео

съвсем не се отличава от своя предшественик. Правоъгълно парче плат с размери 2 м дължина и 1,5 м ширина изработено предимно от памук, коприна или шифон, но също така и от воал или друга изкуствена материя. По традиция върху него са изобразени цветове на хибискус, листа от папрат или псевдо татуировки, нарисувани ръчно.

Пареото е не само модерно,

практично и красиво, но и умело може да скрие недостатъците на вашата фигура. Ако имате коремче и не дотам идеални бедра правилно вързаното парео около тялото ще ги скрие и ще ви даде самочувствие.

В съвременните колекции на дизайнерите

пареото може да бъде в най-различни цветове от пастелни до крещящи и с най-различни фигури – квадратчета и ивици, птици и животни, абстракции и логотипи. То може да допълва цвета на банския ви или да бъде в същия цвят.
Пареото присъства в плажните колекции на много известни марки: дълго - Gianfranco Ferre и La Perla, късо - Alberta Ferretti, Blugirl и Mosсhino, а също и ултра мини - Chantal Thomas.

Пареото, което носите на плажа

не сковава движенията, а ако го сложите на раменете си ще се предпазите от палещите лъчи на слънцето. Докато релаксирате може да ви послужи за дреха завързано под формата на лятна рокля без ръкави. Такова облекло би било подходящо при посещение на близките заведения или магазини до плажа. Може да завържете пареото като поличка и удобно да се придвижите по бански до плажа или басейна. Ако го съчетаете в композиция то може да се превърне в страхотен тоалет за вечерния купон на плажа.
В зависимост от стила, вкуса и настроението си смело експериментирате различни начини на връзване. Няколко сръчни движения на ръцете и вече разполагате с цял гардероб.

Ето няколко варианта,

които може да видоизмените според фантазията си:

1. Сгънете пареото на триъгълник, сложете го около талията и завържете отстрани.

2. Обгърнете с пареото гърба си, а двата края кръстосайте пред шията и завържете отзад на тила.

3. Дълга или къса пола – сгъвате пареото на две и завързвате горните краища на талията. За къса пола трябва да сгънете пареото няколко пъти.

4. Друг вариант е когато завържете пареото на талията отпред и краищата се спускат свободно.

5. Завържете пареото под едната мишница, след това подгънете и завържете на талията от същата страна.

6. Обгърнете се с пареото, а двата края завържете пред гърдите, усучете ги и завържете зад врата.

7. От две еднакви парео може да си направите шалвари. Завързвате ги за двата края. Горната част на пареото връзвате около шията, долната част минава между краката и на талията завързвате отпред.

8. На нивото на гърдите под едната мишница усуквате краищата на пареото и завързвате на рамото.

9. Връзвате пареото на гърдите.

10. Блузка от парео.

Автор: Саша Маркова

Представяме Ви:

27 стъпки към хармонията

Вие сте уморена, не можете да съберете мислите си, загубила сте всякакъв интерес към ставащото наоколо? Няма съмнение - време е да приложите някои от многото прости, но ефикасни средства за борба със ...

Всичко за блондинките

„Да си руса е много удобно - светлата коса е естествено украшение, особено ако си облечена в черно от главата до петите." Така поне мисли Донатела Версаче, вдъхновила прочутия си брат Джани да съ...

9 месеца красива

За да си останете хубава, докато очаквате най-голямата радост на живота си, а тялото ви е подложено на непрекъснати трансформации, трябва да полагате постоянни грижи за себе си. Освен здравословно хра...

Вкусни маски

Краставици, моркови, банани, зехтин, яйца, ябълки - те със сигурност присъстват през цялата година на вашата маса. Предлагаме ви поне веднъж седмично да не ги използвате по предназначение, а да си заб...

Начало