Козметични рецепти » Макиажът - истини и заблуди

 Макиажът - истини и заблуди

Как да улучим точния нюанс на фон дьо тена си, да сложим коректора там, където трябва, да спасим миглите си от окапване... Смятаме, че знаем всичко по въпроса, но дали е така?

С фон дьо тен можем да променим радикално естествения цвят на лицето си

Нищо подобно, а и не бива! Предназначението на този, все по-незаменим за съвременната жена продукт е да защити кожата й от вредното въздействие на околната среда и да прикрие малките несъвършенства на епидермиса. И толкова. Ако смятате, че с по-тъмен фон дьо тен изглеждате като със слънчев загар, допускате огромна грешка - тъмният нюанс състарява, изостря чертите и стои като маска.

Ако кожата ни е мазна, можем да нанасяме фон дьо тена си направо върху нея

Не е така. Фон дьо тенът никога не се слага директно, дори да е обогатен с хидратиращи и подхранващи съставки. Той действа само на повърхността на кожата, а на нея й е необходим дневен крем, проникващ в дълбочина. Освен това, поставяйки фон дьо тена си направо, рискувате да си създадете допълнителни грижи - пъпчици, алергични реакции и др. На всичко отгоре равномерното нанасяне на продукта върху кожа без крем е трудно, а и той влиза в бръчките, привличайки погледите на околните към тях.

Коректорът не се поставя по цялата повърхност на долния клепач

Вярно е, в противен случай като нищо ще заприличате на кукумявка. Коректорът се нанася внимателно точно върху сенките във вътрешния ъгъл на окото, а за да не се разцапа през деня, се фиксира с малко пудра на прах. Най-добър покривен ефект се постига, ако се размаже с пръст, не с латексова гъбичка.

Миглите падат заради спиралата

Голяма заблуда! Разбира се, ако нанасяте спиралата си на десетина слоя и спите с нея, без да я почиствате в продължение на дни, няма какво да се чудите, че очите ви „оплешивяват". Много зле действат и неподходящите средства за разгримиране, агресивното триене, способно да предизвика истински катастрофи, извиването със машинка след поставяне на туш. Избирайте лосиона си за сваляне на спиралата според нейния вид - водоустойчива, дълготрайна и т. н., и непременно използвайте отделен тампон за разгримиране или памук за всяко око.

За да изглеждат добре, дори жените, които държат на естественото излъчване, трябва да се гримират

Абсолютно вярно! Не оставяйте нищо на случайността, а подберете внимателно декоративната си козметика, която освен всичко друго ще играе и ролята на бариера, защитаваща кожата от външни агресии. Според визажистите през този сезон жените не бива да излизат от къщи без фон дьо тен с естествения цвят на кожата, коректор, прикриващ несъвършенствата й, руж в пастелен нюанс, опушено сиви сенки за очи и бежово-розово червило.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

15 начина да изглеждаме по-млади

Няколко свободни минути, подходящи гримове и минимум сръчност – това е достатъчно, за да се освежим и разхубавим. Стига да знаем как да излъжем времето и да не позволим на годините да си проличат. ...

13 прости правила за добро настроение

Мнозина смятат, че черните дни в живота им може да продължават вечно. Оценявате се “на нула”, предишните стимули отказват да действат, перспективите ви се струват твърде мрачни. Усещате неумолимото пр...

Какъв крем да слагаме?

Интригуващи реклами ни предлагат безкраен избор от средства за разкрасяване, продавачите в магазините за козметика компетентно хвалят един или друг чудодеен крем, приятелките също не пропускат да ни п...

Хранителна козметика

При недостиг на витамин С в организма кожата на лицето става суха, бледа и грапава, появяват се подкожни кръвоизливи и пигментни петна. Отварата от шипки, използувана вътрешно и външно, а също и в съ...

Начало