Козметични рецепти » Съобразете грима си сьс слънчевия загар

 Съобразете грима си сьс слънчевия загар

Безгрижието, доброто настроение, леката небрежност слагат своя отпечатък върху най-хубавото време на годината. Това обаче не означава, че можем да забравим някои основни правила на изкуството да се гримираме. Особено сега, когато кожата ни, погалена от слънчевите лъчи, променя своя цвят.

Тъмнокафяв загар - заложете на перлените нюанси

Тенът

Забравете обичайния фон дьо тен, който ще направи изражението на лицето ви по-грубо и ще отнеме от свежестта му. Използвайте само леко оцветен матиращ крем.

Очите

Подчертайте ги с един пласт черна или цветна спирала, а върху клепачите нанесете бежови, светлолилави или воднисто зелени сенки. Много интересен ефект ще има, ако вместо черна линия в основата на горния клепач сложите бяла или перлено бежова.

Устните

След като сте гримирали толкова впечатляващо очите си, бъдете крайно сдържа-
ни в избора на червило. Чудесна работа ще ви свършат един прозрачен или леко розов гланц.

Съветът на визажистите

Сложете много малко руж и го фиксирайте със седефена пудра, Избягвайте сенки в керемидено кафяво, каки, сиво, И не очертавайте с черно долните клепачи.

Пълно отсъствие на загар (по една или друга причина се криете от слънцето) - използвайте ярки цветове

Тенът

В никакъв случай тъмен фон дьо тен, защото с него ще изглеждате съсипана от живота. Единствено пудрата ви може да е с един нюанс по-наситена от обичайното. Нанасяйте я обаче само в Т-зоната, образувана от челото, носа и брадичката, върху слепоочията и точно под челюстите, за да скулптирате с нея лицето си.

Очите

Сега е моментът да се разхубавите с помощта на най-модерните цветове на 2013 - тюркоаз, сигнално зелено, цикламено розово. Колкото по-ярко, толкова по-добре! Очертайте очите си със син молив, излизайки леко навън и нагоре в посока към веждите, Сложете черна или синя спирала, а вместо със сенки, можете да покриете подвижния клепач с безцветен гланц.

Устните

Те трябва да напомнят за вкусните плодове на лятото - малина, ягода, касис. Непременно сложете блясък върху червилото, а ако горната ви устна е прека- : лено тънка, очертайте я с бежов молив, за да й придадете по-голяма плътност и чувственост.

Съветьт на визажистите

Не пренебрегвайте веждите си, особено ако са редки. Запълнете празнините с подходящ по цвят сух молив и ги изчеткайте нагоре, фиксирайки посоката с лак за коса или гел.

Златист загар - превърнете се във фатална жена

Тенът
Златистият тен е невероятно красив, затова не го крийте, а го подчертайте с помощта на малко кафеникава пудра. Никакъв фон дьо тен, той ще почака до есента.

Очите

Постарайте се да потънат в драматични тъмни сенки - опушено сиво, антрацит, каки. Непременно нанесете черна очна линия, сложете тъмен молив от вътрешната страна на долния клепач, не пестете спиралата. Тушът за мигли може да е черен, тъмнозелен, наситено виолетов или кафяв - всичко зависи от цвета на ирисите.

Устните

На всяка цена много чувствени, но без да засенчват погледа. Изберете нюанси, близки до цвета на кожата - от светъл мед до карамел и шоколад. Избягвайте обаче прекалено ярките цикламено, рубинено, розово.

Съветът на визажистите

Ще изглеждате безумно изискано, ако сенките ви за очи, червилото и лака на ноктите (и на ръцете, и на краката) са със златисто-меден нюанс.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

15 начина да изглеждаме по-млади

Няколко свободни минути, подходящи гримове и минимум сръчност – това е достатъчно, за да се освежим и разхубавим. Стига да знаем как да излъжем времето и да не позволим на годините да си проличат. ...

Дреха за първата среща

Всяко момиче се случва да си зададе въпроса какво да облече на първа среща? Нормалният отговор е - това, което най-много ви отива. Но психолозите не са съгласни много с това, защото дори моделът на...

Имате ли самочувствие?

Самочуствието е в основата на успехите на всяка жена. За да разберете имате ли самочуствие, отговорете на въпросите на този тест. 1. Как бихте предпочели да работите - сами или в колектив? А...

ЯН и ИН, за да изглеждаме по-добре

Фен шуй ни помага не само в любовта и работата. Това древно китайско изкуство, чиято цел е постигане на пълна хармония, ни учи как да разпознаваме, задържаме и използваме правилно енергиите Ян и Ин, к...

Начало