Козметични рецепти » За да изглеждате добре на снимка

 За да изглеждате добре на снимка

Никак не е приятно, когато се окаже, че спомените от най-хубавите ви моменти - празници, бракосъчетания, ваканции, запечатани от фотоапарата, трябва да се озоват в кошчето за боклук. По простата причина, че на тях приличате на героиня от някой филм на ужасите. За да не се стига чак дотам, последвайте препоръките на професионалистите, основани на дългогодишния им опит.

Как да се гримирате?

Използвайте фон дьо тен с по-голям покривен ефект, съветват визажистите. Ефектът от него не е напълно естествен на живо, но на снимка той стои чудесно. За да не лъщи неприятно кожата ви, матирайте я с пудра на прах. Тя трябва да се нанесе основно върху Т-зоната, образувана от челото, носа и брадичката, където има най-много мастни жлези. Ще бъде добре и ако сте достатъчно сръчни, да скулптирате скулите си с по-тъмен руж, нанесен под тях, и по-светъл, поставен отгоре, в близост до очите. Що се отнася до устните, оцветете ги с ярко червило с перлени или метализира-ни пигменти, което ще привлече светлината. Около очите поставете тъмни сенки и черен молив, за да изпъкнат по-добре бялото и ирисите.

Къде да гледате?

Няма начин да не се харесате впоследствие, ако насочите погледа си не директно към обектива, а го отместите леко встрани, на височината на рамото на фотографа. Най-лесно ще ви бъде, ако се взрете в марката на апарата.

Светлината и фонът

В идеалния случай осветлението пада директно върху вас или леко отстрани, фонът, на който позирате, пък трябва да е максимално неутрален -никакви ярки цветове, едри десени на тапетите и окачени предмети, дори картини.

Как да стоите?

Най-вече с добре изправен гръб. Единият крак е сгънат, главата ви е леко наклонена към рамото - това е най-естествената поза, обяснява фотографът на звездите Хелмут Нютън. Раменете ви трябва да са отпуснати надолу, брадичката да е успоредна на пода, а ръцете да падат свободно край тялото. В никакъв случай не свивайте юмруци, предупреждават специалистите.

Дали да се усмихвате?

Да, при това открито и непосредствено. Даже да е малко насила, усмивката винаги е по-хубава от намръщеното изражение на лицето. Ако въпреки всичко не искате или не можете да се усмихнете, поне не затваряйте напълно устата си и не стискайте устни, заклеват ви фотографите.

Какво не бива да си позволявате?

Позиранетов пълен профил
Дори най-прочутите топмодели не го правят, защото знаят, че рискуват, казва Хелмут Нютън. Забранено ви е и да фиксирате обувките си, както и да гледате тавана.

Облеклото в неподходящи цветове
Съветът на сведущите по въпроса е да избягвате бялото, което може да доведе до преекспониране заради светкавицата. Също така никога не бива да заставате на бял фон, ако сте в бяло, и на черен, щом сте избрали черен тоалет - няма да има контраст. Най-добре ще бъде да си спестите и жълтото - цветът придава нездрав вид на тена, както и бледозеленото - нищо чудно то да ви направи смъртно бледа.

Несполучливите пози
Не скръствайте ръце -това е знак за враждебност към околните, който подсказва, че искате да се затворите в себе си, да се отбранявате. Също така не слагайте ръка на ханша си, подобно на някои доста вулгарни особи. И не забравяйте, че снимките, направени, когато сте седнала, ще добавят няколко килограма към истинското ви тегло.

Автор: Марта Трифонова

Представяме Ви:

Не прекалявайте с излежаването

Лекарите са категорични - през нощта се спи, сутрин се става, денем се работи. А като изключим секса, леглото и спалнята се използват само вечер, и то за сън. Разбира се, Всяко лято изкушението да се ...

Обаятелна личност ли сте?

Далечна ваша позната е наистина необикновена жена, всички я обожават. Защо? Нито е много умна, нито е голяма красавица, не е богата. Защо тогава най-търсените мъже си губят ума по нея? Отговорът е - т...

Козметика и през нощта

Вечер козметичните салони не работят и грижата за красотата е единствено в наши ръце. Но какво обикновено правим, когато имаме малко свободно време - гледаме телевизия, говорим по телефона, излежаваме...

Гимнастика за китките

Трябва да запишете важна лекция, а преподавателят говори страшно бързо, да изпратите светкавично 5-6 съобщения по мобилния телефон, да завържете умело вратовръзката на партньора си... Във всичко това ...

Начало