Козметични рецепти » Неотразимият бюст – как да го постигнем?

 Неотразимият бюст – как да го постигнем?

Открай време жените, осъзнавайки добре какво въздействие оказва бюстът им върху противоположния пол, са се стремили да му придадат по-пищен и съблазнителен вид. И днес много еви продължават да се питат дали могат да увеличат гърдите си с гимнастика, с широко рекламирани таблетки или с уреди, представяни като чудодейни. Уви, отговорът на специалистите е категоричен - всичко това е невъзможно. Наистина, ако редовно правим гимнастика за мускулите, разположени в горната част на тялото, ако плуваме поне 1 час седмично и нито за миг не забравяме да ходим с изправен гръб, гърдите ни ще изглеждат по-добре. И толкова. Така или иначе те са разположени върху мускули, но в самите тях няма такива. Точно затова различните електростимулиращи уреди са в състояние да увеличат притока на кръв към тях и по-този начин да ги направят по-„налети”, но ефектът от процедурата е краткотраен.

Ябълки или лимони

Според мъжете размерите на женските гърди имат много по-малко значение от тяхната форма - за това свидетелстват всички изследвания, включително и най-представителното, проведено от „Виктория’с сикретс”, най-известната фирма - производителка на бельо в света. Според него мъжете предпочитат заоблените гърди, които стоят точно на мястото си, т. е. не са вдигнати ненормално високо с помощта на сутиен от типа „Уондърбра”. В същото изследване гърдите са класифицирани като „ябълки”, „лимони”, „трамплини”, „ананаси”, „кегли”. Излишно е да се казва, че „ябълките” срещат одобрението на почти 80% от анкетираните представители на силния пол.

Земното притегляне

С възрастта бюстът неизбежно се променя, тъй като тялото ни не е в състояние да се съпротивлява на закона на гравитацията. В резултат гърдите увисват, а тежестта им причинява разтягане на кожата и съединителните тъкани. За задълбочаването на проблема допринасят и бременностите, кърменето, колебанията в теглото. Доказано е, че всеки качен килограм повишава тежестта на гърдите с по 20 г, всеки стопен я намалява пак с толкова. Ето защо, ако отслабнете с 10 кг, лявата и дясната ви гръд ще намалеят с по 200 г (известно е, че „средностатистическата" гръд тежи около 400 г). Естествено, стопеният наполовина бюст увисва.
Пагубно на съединителните тъкани влияе и никотинът, който свива кръвоносните съдове, ограничава притока на кръв и по този начин прави кожата по-малко еластична. Гърдите имат и още един голям враг в лицето на ултравиолетовите лъчи. Прекомерното излагане на слънце, особено без горнище на банския костюм, води до бързо състаряване на тънкия епидермис, покриващ деколтето. За тази част от тялото си също трябва да използваме слънцезащитни средства с висок фактор и да не забравяме, че най-страшните последици от неразумния стремеж към бронзов тен са ракът на гърдите и ракът на кожата.

Все повече и повече

Жените, решили, че трябва да увеличат обиколката на бюста си, имат само един изход и той е в поставянето на имплантанти, точно затова в целия свят пластичните операции на гърдите заемат второ място по популярност след липосукцията. Пациентките на хирурзите се разделят на няколко групи - гърдите на първите са загубили формата си след раждане и кърмене, тези на вторите са видимо асиметрични, а третите, най-много на брой, просто са недоволни от това, което им е дала природата.

Ако се страхувате от скалпела

При положение че формата и размерът на гърдите ви ви устройват, вашата задача е да ги съхраните колкото се може по-дълго, като борбата със силата на земното притегляне трябва да започне със сутиена. Препоръката не е случайна - според Американската асоциация за здравеопазване повече от 80% от жените носят неподходящ сутиен. В същото време начинът, по който можете да определите дали харесаният модел е точно за вас, е много прост - колкото по-ниско
на гърба ви падат презрамките му, толкова по-добра поддръжка на гърдите осигурява. Ако спортувате, носете лек, удобен сутиен с широки презрамки, прилепващ плътно към кожата, ако гърдите ви са малки, ориентирайте се към модел с подплънки, ако са пищни, на дневен ред отново идват широките презрамки, както и стабилното закопчаване на гърба. Лекарите обаче ни съветват да забравим за едно отдавна вкоренено и много вредно предубеждение - някои жени смятат, че ако спят със сутиен, бюстът им няма да се деформира. Огромна заблуда! Всъщност само през нощта тъканите, съставящи гърдите, не са подложени на притискане, т. е. единствено тогава лимфата, преминаваща през тях, има възможност да изпълнява своята функция, състояща се в изхвърляне на токсините.

Грижите

За да разберете дошло ли е време за по-сериозни грижи, застанете пред някое огледало и се усмихнете. Ако гърдите ви се повдигнат леко в момента, в който мускулите, разположени в шията и в горната част на торса, се свият, значи всичко е наред. Ако случаят не е такъв, вземете мерки - изпълнявайте упражнения за ръцете и раменния пояс, сутрин произнасяйте по 20 пъти всички гласни, научете се да дишате дълбоко с корема, обтривайте гърдите си с лед или правете контрастни душове, редувайки топла и студена вода (винаги се завършва със студена), прилагайте специални кремове и телове с лифтинг ефект.

Дрехите

Ако бюстът ви е миниатюрен

Носете: набори около деколтето, къси ръкави с маншети, къси пуловери с поло яка, блузи с ярки десени и къдрици, светли цветове.
Избягвайте: бюстиета с тънки презрамки, рокли, тип шемизета, пуловери по врата.

Ако бюстът ви е пищен

Носете: блузи с дълги и широки ръкави, V-образни, не много дълбоки деколтета, дюсове.
Избягвайте: бюстиета с тънки презрамки, едри десени на цветя, ликра, стреч, трико.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Какво не знаем за козметиката

Красива, с добре поддържано лице и тяло - всяка жена иска да изглежда така. И може да го постигне без излишно прахосничество, стига да прояви малко повече въображение. Направи си сам Ако ням...

Епилацията – как и за колко време?

Толкова сте заета, че не можете да отскочите до козметичката си, за да ви епилира, а положението е направо критично. Налага се да се справите със собствени сили и в домашни условия. На кой точно метод...

Имате ли самочувствие?

Самочуствието е в основата на успехите на всяка жена. За да разберете имате ли самочуствие, отговорете на въпросите на този тест. 1. Как бихте предпочели да работите - сами или в колектив? А...

Открийте своята палитра

Възможно ли е червеното да ви прави безлична, а сивото да изтъква най-хубавите страни на външността ви? Да, защото между цветовете и тена, очите, излъчването съществува определена зависимост, която не...

Начало