Козметични рецепти » Очила точно за вас

 Очила точно за вас

Имате някакв проблеми със зрението? Носете очила, но непременно такива, които да ви отиват. Елегантни, строги или ексцентрични, ако рамките са в хармония с лицето ви, те ще се превърнат в още един „плюс и ще ви направят по-очарователни.

Овално лице
Развихрете фантазията си

Издължени или правоъгълни, с класически овал, по-масивни или дискретни (от типа на глазантите) - всички рамки ви отиват, така че възползвайте се от възможността да носите най-актуалните модели. Стига да сте в състояние да си го позволите, съчетавайте по цвят очилата и тоалетите си или пък привличайте вниманието към очите си с много фини и прозрачни рамки.

Кръгло лице
Слагайте очила с форма на пеперуда

Както рамките с повдигнати външни ъгли, така и тези с правоъгълна форма удължават визуално, затова ги предпочитайте пред всички останали. Модните тенденции на 2013 налагат изящни модели с ярки цветове, които не „тежат" върху лицето и не го правят още по-масивно. Внимавайте обаче те да не са прекалено широки, защото ще постигнете ефект, точно обратен на желания.

Триъгълно лице
За предпочитане са заоблените линии

Превърнете се в жената котка с помощта на овални, заоблени или направо кръгли рамки. Последните са много актуални, особено ако са от материал, наподобяващ черупка на костенурка. Имайте предвид обаче, че техният ретро стил отива най-вече на млади лица и може да състари ненужно по-възрастните. Нищо не ви пречи да си изберете модел в ярък цвят с леко оцветени стъкла, а ако държите на дискретността, спрете се на пастелните тонове или на метализираните рамки.

Квадратно лице
Омекотете чертите си

Най-важното нещо, с което трябва да се съобразите, е широчината на рамката - тя не бива да е по-малка от тази на лицето. Прекалено тесните очила ще накарат очите ви да изглеждат по-малки и по-приближени. Чудесно ви стоят овални модели с меки линии, леко изтеглени към слепоочията. Избягвайте обаче правоъгълните и прекалено груби рамки, които отнемат от женственото ви излъчване.

Определете формата на лицето си

За целта е нужно да опънете косата си назад, да застанете пред огледалото и да нарисувате върху него контура на лицето си с флумастер или молив за очи.

Овално
То е по-дълго, отколкото широко, почти без скули.

Кръгло
Челото е широко, брадичката заоблена, бузите пухкави.

Квадратно
Най-характерната му особеност са рязко очертаните челюсти.

Триъгълно
Широко при слепоочията, то се стеснява към брадичката.

Как да се гримирате?

* Ако сте късогледа, не забравяйте, че диоптричните стъкла намаляват визуално очите ви, затова се постарайте да ги уголемите със светли седефени сенки, нанесени по цялата повърхност на подвижния клепач. Сложете сребристобели или златисти сенки във вътрешните ъгли на очите, очертайте ги с тъмен молив и поставете два пласта удължаваща миглите черна спирала.
* Ако сте далекогледа, имайте предвид, че стъклата на очилата ви приличат на лупи - нещо, което може да се коригира с помощта на матови сиви сенки, и посредством очертаване само на външните ъгли на очите. Поставете тъмен молив от вътрешната страна на долния клепач и не прекалявайте със спиралата.

Автор: Стела Златева

Представяме Ви:

Правила за блондинки

Известният френски стилист Франк Авогарди има опрелени предпочитания към блондинките. И тъй като знае колко много грижи трябва да се полагат за русата коса, дава няколко разумни съвета на жените, реши...

Освежаваща маска с аспирин

Придайте свеж вид на лицето си с маска, приготвена с таблетки аспирин и ще се изненадате от получения резултат и релаксиращия ефект за вашата кожа. Маската е изключителна подходяща за всякакъв тип кож...

Как да развием интуицията си

Вие не веднъж сте забелязали как някои хора вземат правилните решения чисто интуитивно. Докато вие дълго обмисляте и пресмятате, а що се отнася до резултата, има какво да се желае. А на вашата приятел...

На колко сте години?

И девойките, и жените, и даже белокосите баби крият упорито отговора на този коварен въпрос. Но каквито и хитрости да прилагат, за да го избегнат, околните неминуемо си съставят определено мнение за т...

Начало