Козметични рецепти » Експресни трикове за хубост

 Експресни трикове за хубост

В сезона на топлите дни и вечери всички ние се стремим да изглеждаме естествено хубави, но нека не се заблуждаваме - за да се постигне това, са нужни и желание, и сръчност. Както и познаване на някои трикове за разкрасяване, използвани от прочутите визажисти.

Повече обем

Ако след десет минути трябва да сте готова за вълнуваща вечер край морския бряг, а косата ви е отчайващо прилепнала към скалпа, не драматизирайте положението. Ще излезете лесно от него, като сложите малко сух шампоан в дланите си и ги прокарате от челото до тила. Препоръчвана от фризьорите на „Рьоне Фюртерер", тази процедура придава несравнима въздушност на косата.

Фатални устни

Забравете за прецизния им контур, осъществяван с молив. Използвайте тънка четчица, с която да нанесете червило по цялата повърхност на устните, без да забравяте вътрешната им страна, за да изглеждат те по-плътни и чувствени.

Трайна прическа

Щом не харесвате слепващия ефект на лака, пръскайте го върху четката. После я прокарайте през косата си и можете да бъдете сигурни, че ще имате
трайна и максимално естествена прическа.

Като кинозвезда

След плажа измийте косата си, оставете я да поиз-съхне и навийте на самозалепващи се ролки кичурите, обрамчващи лицето. Пръснете малко фиксиращ спрей. Когато косата изсъхне напълно, развийте ролките и се раз-рошете леко с пръсти.

Татуировка в косата

Сгънете на две лист плътна хартия. С помощта на ножички оформете някакъв мотив в сгъвката - звезди, цветя, ромбове, и разтворете така получения шаблон. Пригладете косата си с вакса или гел, после прикрепете хартията с щъркелчета там, където ви харесва. С четка или спрей оцветете контрастно. Резултатът е невероятно добър.

Хидратирайте в дълбочина

За да не дадете възможност на слънцето и морската вода да пресушат косата ви и да я направят безжизнена, заложете на бадемовото масло. Затоплете няколко супени лъжици в микровълнова печка или на водна баня. Нанесете маската. Завийте главата си в хавлиена кърпа или я покрийте с шапка за баня. Спете така една нощ седмично, на сутринта се измийте два пъти с шампоан, сложете балсам и ще видите, че няма да познаете косата си.

Ако зацапате грима си

Много често, когато нанасяте сенките си за очи, фини частици от тях се посипват по бузите. Ако сенките са светли, няма проблеми, но ако са тъмни, трябва да се отстранят, без да се размажат. Най-често това става, като навиете малко памук върху клечка кибрит, топнете го във фон дьо тен и внимателно потупате разпилените сенки. От тях няма да остане и следа.

Брокатеният лак

Неговата специфична консистенция прави нанасянето не особено лесно. Затова не слагайте лака по традиционния начин, т. е. по цялата дължина на нокътя, ако не искате брокатът да се разпредели неравномерно. По-добре потупвайте нокътя с четчицата, докато покриете цялата му повърхност.

Блясък в косата

Когато се сушите, старайте се да насочвате топлата струя на сешоара в посока отгоре надолу, за да затворите невидимите люспи на косъма. Така светлината ще се отразява по-добре от него и гривата ви ще бъде по-лъскава от всякога.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Красиви устни чрез визуална измама

Повечето жени са недоволни от формата на устните си, но това не означава, че трябва да се примиряват и да страдат мълчаливо. Доверете се на визуалната магия на червилата и моливите. Несъвършенств...

Войната с бръчките

Антиоксиданти, витамини, алфахидрокси киселини - това днес са най-добрите приятели на жените, решили, че няма да позволят на бръчките да се настанят трайно и необратимо върху лицата им. Тези вещества ...

Епилацията – как и за колко време?

Толкова сте заета, че не можете да отскочите до козметичката си, за да ви епилира, а положението е направо критично. Налага се да се справите със собствени сили и в домашни условия. На кой точно метод...

SOS за красотата

Сбъркала сте в избора на боята си за коса? Миглите ви падат неизвестно защо? Кожата на лицето ви лъщи неприятно? За щастие множество „катастрофи", свързани с външния вид, могат да бъдат ако не пр...

Начало