Козметични рецепти » Жените сезони

 Жените сезони

Също като годишните времена и представителките на нежния пол се делят на пролет, лято, есен, зима. Определете веднъж за винаги кой е вашия сезон и се гримирайте в съответствие с типажа си. Само така ще сте сигурни, че усилията ви няма да отидат на вятъра и че ще постигнете търсения ефект.

Вие сте ПРОЛЕТ

Имате: светъл тен с лек златист оттенък, понякога ви се появяват лунички. Почернявате сравнително лесно, а когато се притеснявате, се изчервявате. Косата ви е в топлите нюанси на русото или рижа. Впечатлявате околните със своите светлосини, сиво-сини, сиво-зелени или светлокафяви очи.

Нежна, съблазнителна и очарователна, жената пролет трябва да залага на дрехи в кремаво, бежово, екрю, които я правят несравнимо привлекателна. Визажистите й препоръчват фон дьо тен с течна консистенция в златистобежово, коралов, мандаринов или розов руж, сенки за очи в светлосиньо, зелено, тюркоаз, охра, златисто. Червилото трябва да е много дискретно - кафеникаво или безцветно, но с подчертан блясък. Що се отнася до лака за нокти, той не бива да е прекалено крещящ, а по-скоро пастелен. , И още нещо - ако принадлежите на този сезон, не използвайте черна спирала, която отнема от мекотата на погледа, слагайте само кафява.

Вие сте ЛЯТО

Имате: бледа, леко розовееща или с маслинов оттенък кожа, придобиваща приятен бронзов загар буквално за часове. Косата ви е в пепеливите нюанси на кестенявото и русото, а очите ви са сиви, сиво-зелени, сиво-сини, понякога тъмнокафяви.

Много загадъчна, често провокативна, жената, напомняща за най-горещия сезон на годината, трябва да се облича предимно в синьо, сиво или зелено и в никакъв случай да не се „заиграва" с ярките контрасти. Стоят й чудесно фон дьо тен и пудра с телесен цвят, руж в бордо или цикламено, перлени сенки в сиво, опушено синьо, виолетово, тъмнозелено. Щом спадате към летния типаж, непременно използвайте туш за мигли в антрацитено сиво и черна очна линия, за да стане погледът ви като на кошута. Отиват ви светлорозови, цикламени и виолетови червила (в тези цветове трябва да е и лакът ви за нокти).

Вие сте ЕСЕН

Имате: златиста или червеникава коса и тен с цвета на слонова кост. Свръхчувствителен спрямо ултравиоле товите лъчи, епидермисът ви не понася слънчевите бани. Природата ви е дала много изразителни лешникови, златистозелени, кехлибарени или яркозелени очи.

Каквото и да правите, както и да се облечете, вие сте повече от блестяща, а вашата сърдечност и непосредственост в общуването бързо ви печелят приятели и обожатели. Носете по-често бежово, каки, царевично жълто, наситен оранж, бордо, канелено, петролено синьо, тъмнозелено. Предпочитайте фон дьо тен и пудра със златист оттенък, с един тон по-светли от кожата ви. Без колебание се спрете на оранжево-кафеникав руж, карамелено или ярко оранжево червило. За предпочитане e да слагате сенки в два цвята, по-светлият от които се нанася върху подвижния клепач и под веждите - най-сполучливите за вас ком бинации са бежово и кафяво, зелено и слонова кост. Ноктите си оцветявайте в перлен брик

Вие сте ЗИМА

Имате: порцеланов тен с лек синкав оттенък, тъмнокестенява или черна коса, сини, тюркоазени, сиви, сиво сини, черни или лешниково кафяви очи.

Не спадате към числото на жените, които остават незабелязани, още повече, че контрастът между ирисите и тенът ви е наистина забележителен. По отношение на гардероба са ви позволени абсолютно всички цветове и най-вече червеното, синьото, виолетовото, черното, изумрудено зеленото, светлорозовото, лимонено жълтото и бялото. Слагайте фон дьо тен в неутрален нюанс с един оттенък по-тъмен от този на кожата ви, докато пудрата, която използвате, трябва да розовее. Спрете избора си на нежно розов руж, ярко червено или розово червило, опушено сивкави, кафеникави, виолетови и сини сенки за очи, безцветни или бежово-розови лакове за нокти.

Автор: Дина Кирова

Представяме Ви:

Край на портокаловата кожа

През втората половина на 20 век евите изведнъж откриха, че страдат от ужасна, коварна и почти неизлечима болест, наречена целулит. Наистина, дотогава на никой от претенциозните ценители на женското из...

Какво трябва да знаем за пилинга

Жизненият цикъл на клетките има продължителност 4-5 седмици, след това те умират, натрупват се на повърхността на кожата и ако не ги премахнем оттам, мътният, безжизнен тен, пъпките и лишеите са ни га...

Ако дрехите залепват

Неприятното явление върви ръка за ръка с материали като акрил и полиестер или със смесени тъкани, в чийто състав влизат някакви други синтетични влакна, които са толкова плътни, че почти не поглъщат в...

Пареото - хит на плажа

Eто че лятото дойде, а с него и дългоочаквания отпуск на море. Какво да сложите в куфара? Разбира се, аксесоарите за плаж, но и нещо което ще е подходящо за вечерно плажно парти и разходка по брега. Д...

Начало