Козметични рецепти » Как да извлечем по-голяма полза от козметиката

 Как да извлечем по-голяма полза от козметиката

Навиците са хубаво нещо, но никога не е късно да започнем да употребяваме по малко по-различен начин продуктите, с чиято помощ сме свикнали да се разхубавяваме.

Тоалетното мляко - затоплете го

Според водещите дерматолози в света, когато искаме да почистим лицето си, пръстите и дланите ни се оказват много по-ефикасни от памука и дисковете за разгримиране. Нанесете тоалетното мляко с кръгови движения на пръстите и го оставете да подейства в продължение на минута-две. После го отстранете от лицето и шията си с памук или хартиена салфетка. Завършете почистването с тоник или розова вода. Друга, много популярна напоследък техника за разгримиране, разработена от „Кларенс", препоръчва между дланите да се сложи малко тоалетно мляко и да се изчака известно време, преди то да се нанесе на лицето. Веднага след това дланите започват да се отлепват рязко от кожата така, сякаш тя пари. Получава се нещо като вентуза, благодарение на която от порите се извличат всички остатъци от грим и себум.
Нашата препоръка: За да проникне още по-добре в епидермиса, тоалетнрто мляко трябва да има температурата на човешкото тяло, т. е. непременно да се затопли в дланите.

Продуктите за тяло - охладете ги

Употребата поне веднъж дневно на лосион, крем или мляко за тяло е много важно нещо. Само така можем да имаме нежна и добре хидратирана кожа, особено през студените дни, когато заради триенето в по-грубите дрехи епидермисът ни се изсушава повече от обичайното. Добре е при нанасянето на козметичните продукти да обърнем особено внимание на точките, в които се концентрират напрежението и стресът - тила, врата, коленете, глезените, китките. Така ще сме сигурни, че освен на нежелателното състояние на кожата противодействаме успешно и на натрупалата се през деня умора.
Нашата препоръка: Ще се заредите с още повече енергия, ще активизирате кръвообращението и ще стегнете епидермиса си, ако постоянно съхранявате продуктите за тяло в хладилника.

Гримът - внимавайте, когато смесвате марките

Рано или късно всяка жена се поддава на изкушението да създаде „свои" цветове и тексту-ри, прибягвайки до гримовете, които са й под ръка. Все пак, внимавайте:
* Можете да смесите спокойно два различни нюанса фон дьо тен, но при условие че са от една марка и с еднаква кон-систенция.
* Избягвайте комбинацията от мазни и сухи сенки за очи.
* Решите ли да смесите няколко червила, използвайте специална четчица, която ще улесни и нанасянето им.
* Ако поставите един върху друг два слоя лак от различни производители, след няколко минути ще констатирате, че повърхността на ноктите ви не е достатъчно гладка.

Нощният крем - използвайте го за масаж

Богат на активни подхранващи съставки, кремът, благодарение на който кожата ви се регенерира през нощта, е особено подходящ за самомасаж, осъществяван два пъти седмично. Сложете щедро количество от продукта в дланите си и в посока от центъра навън започнете да масажирате с кръгообразни вибриращи движения лицето си. Не пропускайте да натиснете леко точките под ушите, във вътрешните и външните ъгли на очите, в основата на веждите. Завършете, пощипвайки с палци и показалци веждите по цялата им дължина, мястото под скулите и челюстите от брадичката до ушите.
Нашата препоръка: За да предпазите крема си от проникването на микроби, вземайте нужното количество със специална шпатула. Разбира се, след всяка употреба тя трябва да се почисти.

Маските за коса - загрейте ги

Маските, чието предназначение е да уплътнят косъма, да го подхранят и да го направят по-мек, ще ви бъдат още по-полезни, ако им позволите да действат в затоплена среда. Създайте си навика да ги слагате, преди да вземете гореща вана - парата ще затопли продукта до нужната температура, или пък завийте главата си в алуминиево фолио. Нашата препоръка: Никога не дръжте маските за по-кратко време, отколкото е указано на опаковката, и ги изплаквайте много добре. В противен случай косата ви ще увисне и ще изглежда безжизнена.

Стилизиращата вакса - разтъркайте я между дланите си

Ваксата придава блясък на косата и небрежен шик на прическата. Фризьорите ни съветват да сложим количество колкото лешник между дланите си и добре да ги разтъркаме една в друга, преди да го нанесем с пръсти. Ваксата може да се постави само върху корените, само върху краищата или пък по цялата дължина на косата.
Нашата препоръка: Ще постигнете още по-добър структуриращ ефект, ако със сешоар затоплите в корените точно тези кичури, на които искате да придадете по-артистичен обем.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Красотата ни - къде грешим!

Рициновото масло удължава миглите, пастата за зъби помага при херпеси, за да блести косата, тя трябва да се четка по сто пъти на ден... Всички тези средства и начини за разкрасяване са много стари, но...

Джинси според фигурата

Провъзгласени за униформа на 20 век, тe със сигурност ще запазят позициите си и през 21-вия. Безкрайно функционални и комфортни, джинсите могат да се носят от всички, независимо от възрастта и физикат...

Стройни крака за 15 минути на ден

Необходими са малко време и минимални усилия, за да се сдобиете със стегната и стройна фигура. Упражненията изпълнявате с малки гири или пълни стъклени бутилки от 500 мл в ръцете. Упражнение 1. ...

Открий своя личен стил!

Направете така, че той да се превърне в добре разпознаваема марка Всяка жена, независимо от възрастта си, е заинтересувана от определянето на собствен стил в обличането. Ако знаете какво ви подхо...

Начало