Козметични рецепти » Как да развием интуицията си

 Как да развием интуицията си

Вие не веднъж сте забелязали как някои хора вземат правилните решения чисто интуитивно. Докато вие дълго обмисляте и пресмятате, а що се отнася до резултата, има какво да се желае. А на вашата приятелка просто й се е сторило, че така ще бъде по-добре, и ето - късметът й се е усмихнал
Не можем да наречем интуицията магия, нито пък някаква особена дарба. Тя е просто умение правилно да се оценява ситуацията, благодарение на натрупания опит и чувствата. Разбира се, някои хора са развили умението си: внимателни към всички и всичко, те чувстват нещата от живота, имат добра памет, свикнали да се доверяват на шестото си чувство, винаги са предпазливи.
Интуицията може и трябва да се развива. Ще ви е от полза в кариерата и в личния живот.

Какво се иска от вас:

Живейте спокойно и се избавете от страховете си

Ако се страхувате от нещо, тогава няма да чуете своето вътрешно „аз”, тъй като страхът парализира интуицията ви. Предчувствието за беда - е едно нещо, а страхът, че ще се случи нещо непоправимо - това е съвсем друго. Ето защо нервните, емоционално нестабилни хора и тези, които са в състояние на силен стрес, не могат да вземат правилното решение, докато не се успокоят. Само, ако сте спокойни можете интуитивно да разберете това, което ви очаква напред.

Играйте на: познай кой е

Интуицията може да се тренира по различен начин. Най-простият от тях е да отгатвате. Вие можете да предскажете събитията от деня и реакцията на хората към вашите постъпки. Когато четете или гледате детектив - търсете убиеца. Чуете ли, че се звъни на вратата - познайте, кой е дошъл. Ваша приятелка има позната, за която нищо не знаете, но ето, че я срещате на улицата - поиграйте си на Шерлок Холмс, съставете нейния психологически и социален портрет, а след това сверете с получената информация. Отначало често ще грешите и ще предсказвате само реакцията на майка си, прибирайки се в пет часа сутринта, но в даден момент ще успеете. В крайна сметка, навикът да си задаваш въпроси и да им отговаряш, не само тренира мозъка, но и го обогатява с информация, която рано или късно ще се включи в процеса на интуитивното прозрение.
Тренирането на паметта също е от полза. Опитайте да си спомните с най-малките подробности случките от миналото.

Тренирайте тялото

Умението навреме да се избавите от всичко ненужно (стереотипи и стандартни подходи, нежелани мисли и остаряла информация), е незаменимо, за да се научите да се вслушвате в своя вътрешен глас. За това са подходящи медитацията и заниманията с йога. Може да ходите на специални уроци или да тренирате самостоятелно.
Основното нещо е да научите как се изпада в транс: усещате само тялото си и природата, като се абстрахирате от мислите си. Веднага, след като се потопите в това състояние, можете да си зададете вълнуващия ви въпрос. Има вероятност да почувствате нещо, което ви подсказва правилния изход. Известният психолог Юнг смятал, че в такъв момент, влиза в действие „колективното несъзнавано”: в паметта ни живее богатият опит на поколения наши предци. Ние просто не го чуваме в суетата на ежедневието.

Улавяйте сигналите на тялото

Съвременните хора са отвикнали да се доверяват на своите вътрешни усещания, затова не е изненадващо, че ние не чуваме сигналите на своето тяло. Въпреки че то може да отговаря вместо нас на всички въпроси. „SOS” - крещи организмът ни със сутрешна умора и главоболие, но ние все още отлагаме отпуската, заради кариерата и заплатата.
Ако вие непрекъснато боледувате, изглеждате уморена, чувствате се нещастна - работата не е просто в имунитета, липсата на витамини и мрачното настроение през есента. Това означава, че в живота ви нещо не е наред. Работата не е тази, любовта не е същата. Нещо липсва, нещо трябва да се промени. Но вие не бързате и тогава тялото започва да ви подсказва.
Не напразно, когато животът ни върви добре, ние буквално цъфтим пред очите на другите.

Учете се, как да фиксирате вниманието си и да задавате въпроси

Нужно е умение, за да фиксираме вниманието си върху проблема. А тази способност се различава от обикновеното самоизяждане, което е много добре развито в нас. Нужно е да изберете определено време и място, за да фиксирате вниманието си върху проблема. Безполезно е цял ден подсъзнателно да мислите за него - така само ще се изморите. Опитайте се да избягате от затворения цикъл на неврозата.
Направете така, че нищо да не ви разсейва и сама се концентрирайте върху проблема. Разглеждайте го отстрани, задавайте си практични въпроси, а не истерични: какво и как можете да направите, а не защо се е случило. Едновременно с това използвайте техниката на дълбокото дишане, превключвайте вниманието си на някакъв предмет, улавяйте асоциациите и се опитайте да ги използвате докато размишлявате.

И още:

Развита интуиция имат хората, които живеят в хармония със себе си и винаги имат едно наум за външния свят.
Доверявайте се на чувствата си и адекватно оценявайте поведението на другите хора - тогава ще имате добра интуиция.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Тайните на боядисаната коса

Държим на цвета, с който се харесваме, и искаме да го запазим задълго, при това, без да си създаваме излишни проблеми. Подобно желание е напълно осъществимо, стига да знаем какви точно грижи трябва да...

За елегантна походка

Начинът, по който ходим, издава и темперамента, и душевното ни равновесие или... неравновесие. „Схванатата” походка е присъща на личности, чувстващи се зле в кожата си, докато гъвкавите, плавни движен...

Хубост от зеленчукова зимнина

Приготвили сте зимнина за ядене? Отделете мъничка порция от някои зеленчуци и за вашата хубост. Зеленчуковата козметика през зимата е божи дар за кожата. Зеленчуците са натурални "козметици"...

Грим за топлото време

Розово - полъх ня свежест Когато е дозиран както трябва, гримът в розово придава неподправена младост и свежест на лицето. За кого? *Подходящ е за всички, ако ружът и червилото се подбера...

Начало