Козметични рецепти » Открий своя личен стил!

 Открий своя личен стил!

Направете така, че той да се превърне в добре разпознаваема марка

Всяка жена, независимо от възрастта си, е заинтересувана от определянето на собствен стил в обличането. Ако знаете какво ви подхожда и ви стои най-добре, това може само да бъде във ваша полза. Разбира се, модните тенденции идват и отминават, но вие не сте длъжна да следвате тълпата – при положение, че притежавате ваш собствен стил на обличане.
Какво обаче, означава „собствен стил”? Вашият собствен стил трябва да съобщава нещо за вас, да е проява на вашата уникалност и да ви отличава. Ще разберете, че сте развила собствения си стил, когато приятелка или друг ваш близък дойде и ви каже: “Вчера бях в мола и видях нещо, което е само е за теб!”

Запазената марка на Йоана Буковска е нейното момичешко излъчване.

Много жени смятат, че за да бъдат модерни, е достатъчно да следват модните тенденции. Това е по-скоро начин на мислене, присъщ на момичетата в тийнейджърска възраст, който не отчита, че модерно не винаги означава красиво или подходящо.
Да имате ваш собствен стил въпреки тенденциите, е смело. Понякога се налага да излезете от зоната си на личен комфорт и да опитате нови цветове, нови стилове, нови тъкани, но никога не е правилно да носите нещо, което не харесвате, защото просто е на мода.

Койна Русева залага на имиджа „тип фатална жена”.

Според специалисти, най-добрият начин да откриете собствения си стил е като си зададете няколко въпроса:
• Традиционалист ли сте по-принцип?
• Или предпочитате модерното, дори с известна доза “не ми пука какво мислят другите” отношение?
• Имате дръзко отношение към дрехите, по-скоро?

Важно е да си отговорите на възможно повече подобни въпроси за личните си предпочитания, защото отговорите ще ви заведат в правилната посока към определяне на вашия индивидуален стил.
Когато оценявате собствените си предпочитания, помислете също какви цветове, кройки, тъкани и шарки предпочитате.

Елена Петрова е олицетворение на изящната женственост.

Аксесоарите също са важна индикация за това, което е ваш собствен стил.
Например, големи чанти ли харесвате или малки и изящни, тип портмоне? Малки диамантени обеци или големи дизайнерски? Модерни бижута “от конвейра” или ръчно изработени? Стилни “нормални” слънчеви очила или от онези големите, като на авиаторите, но с розово-виолетови стъкла?
Не пропускайте и предпочитанията си за цвета на косата и прическата, цвета на лака за нокти, грима.
Разпознаването на вашия собствен стил се крие в искрения отговор на въпроса какво харесвате и слава богу, тук не може да има грешен отговор.

Внимание! Личният стил се крие най-вече в детайлите и нищо няма да ви направи толкова отличаваща се, отколкото това, да носите нещата, които харесвате, с увереност и удоволствие. Разковничето е в това, да осъзнаете предпочитанията си и да съумеете да ги демонстрирате по възможно най-добрия начин върху себе си.

Автор: Ели Каменова

Представяме Ви:

38 рецепти за красота

Сезонът на отпуските е добър повод да се заемете със себе си. С помощта на тези съвети можете много бързо да стигнете до желания резултат! 1. На всички е известно, че цветът на косата може да ож...

Как да излъжем годините?

И на 25, и на 30, и на 40 на нас ни се иска да изглеждаме значително по-млади отколкото сме. С всяка изминала година това желание се засилва, но, уви, още никой не е открил тайната на вечната младост....

Утринна реанимация

Сложете ръка на сърцето си и признайте – няма начин да не сте съгрешавали някога по отношение на тонуса, красотата, обиколката на талията, гласните струни, очите... Много важно е да знаете как да ликв...

Не ме бива в гримирането!?

Много от нас не се осмеляват да сложат дори нищожно количество грим върху лицето си, защото не знаят как и се боят, че вместо да се разхубавят, ще постигнат точно обратния ефект. От друга страна...

Начало