Козметични рецепти » Червилото

 Червилото

С ярък цвят, прозрачно или само подхранващо, ние не можем да си представим живота без червило. Как точно да го подберем, за да ни направи то още по-неотразими?

Трябва ли да сменяме по-често марката?

Според визажистите всяка жена трябва да разполага с няколко червила едновременно - класическо заради наситения цвят, хидратиращо с глицерин, ако прекарва много време в прекалено суха атмосфера или в помещения с климатик, и дълготрайно, когато й предстои официална вечеря или изказване пред много хора.

Червило или гланц

Богато на пигменти, класическото червило е с най-голяма покривност. Гланцът съдържа восъци, масла и много малко оцветяващи съставки. При положение че устните ви са доста чувствителни, ориентирайте се към по-мазни червила, обогатени с глицерин, който ще запази нежната кожа от дехидратиране. През зимата пък избягвайте дълготрайните - за сметка на високата концентрация на пигменти те нямат достатъчно добър подхранващ ефект.

Дълготрайността

За да не съжалявате за покупката на червило, чието предназначение е да остане максимално дълго върху устните ви, нанасяйте го само върху суха кожа. Дерматолозите са установили, че жените слагат прекалено много крем или фон дьо тен, част от които се озовава и върху устните, затова избърсвайте ги добре с хартиена салфетка, преди да положите червилото си.

Край на оцветените зъби

Грозното изцапване с червило е следствие от неразумно щедрото му нанасяне или от факта, че зъбите ви са леко издадени напред. Подходящи за вас са червилата с кремообразна консистенция, а за да не оцветите зъбите си, винаги прокарвайте хартиена кърпичка от вътрешната страна на устните си. Можете да използвате и един популярен сред топмоделите трик. След като се начервите, сложете показалец между затворените си устни и го завъртете няколко пъти - излишъкът ще остане върху пръста ви.

За да не се разтича червилото

Пушачките с устни, обкръжени от тънки вертикални бръчици, често се оплакват, че червилото им влиза в тях и още повече ги подчертава. Решението е в доброто предварително хидратиране и в използването на молив, който няма да позволи на червилото да се раз-цапа. По принцип жените с набръчкана кожа около устните трябва да използват не ярки, а перлени червила с бежов оттенък. Те ще останат трайно на мястото си, ако първо направите пилинг, после леко напудрите кожата си и прецизно нарисувате контура с молив. След това червилото се нанася с четчица, отново се слага пудра и накрая се поставя втори слой.

Грешките

Според Оливие Ешодмезон, артистичен директор на „Герлен", тъмните и прекалено ярки червила правят чертите на лицето по-груби и състаряват, затова след една определена възраст трябва да се откажем от тях. Най-добрият избор са бежовото, приглушено кораловото, розовото.

Какво не бива да правим?

Никога не молете приятелката си да използвате нейното червило, нито й преотстъпвайте своето - по този начин се пренасят доста вируси, има и опасност да се заразите от херпес. От време на време бършете червилото си с хартиена кърпичка, а ако забележите, че по повърхността му се е появила влага, веднага го хвърлете.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Дихателни упражнения за всеки ден

Вдишване, издишване... разбира се, че знаете как става. Но май се заблуждавате. Истината е доста no-различна - човечеството се справя толкова зле с най-естествения процес на света, че на практика живе...

Какво ни пречи да бъдем щастливи

Понякога това, което не ни позволява да продължим напред, са неща, които са станали в миналото. И понякога е повече от необходимо да се отървем от тези стари неща, за да могат новите, доста по-полезни...

Гланцът за устни

Каква текстура да изберем и как да го нанасяме, се питат всички жени, влюбени в ефекта на това средство за гримиране, чиято употреба вече се е превърнала в навик. Гланцът има за цел да накара устните ...

Косата в горещините

Лятото е труден сезон за косата, най-вече за сухата и боядисаната. Само обречените от природата на жлези с повишена мастна активност могат да бъдат доволни - за момента от техния проблем няма и следа....

Начало