Козметични рецепти » Грим за топлите дни

 Грим за топлите дни

Разбира се, че трябва да подбираме цветовата гама на макиажа си в зависимост от своя тен, ириси, коса и гардероб. Това обаче не означава да не се съобразяваме изобщо с модните тенденции, а да се възползваме само от тези, които наистина ще ни разхубавят. През това лято например можем да избираме между три водещи нюанса - всичките лъчезарни и безкрайно жизнени.

Оранжево - за тонус

Динамични и закачливи, оранжевите оттенъци ще ви направят неотразима, стига да не прекалите с тях.

За кого?
* За тези, които искат да са на гребена на вълната, понеже оранжевият грим е свръхактуален.
* Цветът се препоръчва най-вече на червенокоси и меднокестеняви жени, но той е подходящ и за брюнетки с матов тен, и за блондинки, но при положение, че го прилагат единствено върху бузите си като руж.

Кога?
* Щом се налага да освежите тена си, тъй като оранжевото неутрализира жълтеникавия оттенък на кожата.
* Перлените сенки в кайсиеви тонове подчертават сините очи и придават магнетичен блясък на кафявите.

Как?
* Ако искате да впечатлите целия свят, поставете блясък върху оранжевите си сенки за очи и ги комбинирайте с червило в същия цвят, но матово,
* Сенките не бива да са толкова наситени, колкото червилото, а с една тоналност по-бледи.
* Чудесно стоят оранжеви сенки, нанесени върху кафява основа, покри-
ваща целия подвижен клепач,
* При положение че зъбите ви имат жълтеникав оттенък, оранжевото червило ще изтъкне на преден план това физическо несъвършенство. Решението: безцветен гланц или червило в розово-оранжевата тоналност.
* Най-слънчевият цвят не понася небрежния стил, затова косата ви трябва да е безупречно оформена, а дрехите - много елегантни.

Розово - за свежест

Когато е нанесен с чувство за мярка, гримът в розово подмладява лицето и го освежава.

За кого?
* На златиста кожа отиват руж и червило в прасковено-розови нюанси, а на бледа - в студено-розови.
* Забравете за възрастта си - розовото стои добре дори на жени с посребрени коси. Ако сте оцветили с него устните си, сенките ви за очи трябва да са опушено сиви. Ако пък устните ви са запазили естествения си цвят, можете да подчертаете скулите с повечко руж.
* От розовото трябва да се откажете в един-единствен случай - когато разширените капиляри по лицето ви станат повече от забележими.

Кога?
* Искате ли да „разбудите" тена си, поставете розовееща пудра в основата на косата над челото, на слепоочията и на върха на брадичката си.

Ще изглеждате така, сякаш преди малко сте пробягали 100 м,
* За да сте наистина блестящи вечер, използвайте синкаво-розови сенки под приглушеното изкуствено осветление.

Как?
* Първо поставете червилото си, след това ружа. Така ще избегнете риска да прекалите с руменината по бузите,
* Не пренебрегвайте тъмните кръгове под очите си. Ако не ги прикриете с коректор, сенките в лилаво-розово и синкаво-розово ще ви придадат още поуморен вид. Най-добре в случая е да се ориентирате към бледорозовите нюанси.
* Очите ви няма да изглеждат зачервени като на заек, стига да ги очертаете с тъмнокафяв молив и да нанесете няколко пласта черна или тъмносиня спирала върху миглите.

Медено - за естественост
Макар да изглежда пределно естествен и трудно се забелязва, гримът в медено придава вътрешна светлина на лицето, туширайки доста от неговите недостатъци,

За кого?
* За всички, които искат да са перфектни.
* За противничките на фон дьо тена - меденият руж стои идеално само на кожа без никакъв грим върху нея.
* За по-сдържаните по отношение на външността си, които не харесват наситените цветове, но държат да изглеждат добре - медено-златистото не крие никаква опасност от грешки.

Кога?

* Най-вече през лятото. Благодарение на актуалния нюанс тенът ви ще се „стопли" така, сякаш ви е огряло слънцето.

Как?
* Като изберете различни тоналности за очите, устните и скулите си, иначе ефектът е скучен и доста аматьорски.
* Скулптирайте скулите си с руж в карамелено, същия нюанс нанесете крайно пестеливо на челото и по дължината на носа - така ще заличите поне 5 години от действителната си възраст.
* Ако кожата ви е груба, не използвайте руж с пер-лен отблясък, а се спрете на тъмномеден с матов ефект, който няма да насочва погледите към разширените ви пори.
* Помнете, че очертаването на устните с кафяв молив е демодирано и вулгарно. Искате ли да постигнете по-голяма чувственост, нанесете гланц в средата им, след като ги оцветите с ръждивокафяво червило.
* Много актуално е комбинирането на матови сенки върху подвижния клепач и перлени под веждите. Не поставяйте обаче повече от един-два слоя спирала, за да не пренесете акцента от ирисите към миглите си.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Всичко за блондинките

„Да си руса е много удобно - светлата коса е естествено украшение, особено ако си облечена в черно от главата до петите." Така поне мисли Донатела Версаче, вдъхновила прочутия си брат Джани да съ...

Гимнастика под душа

Протягайте се под душа всяка сутрин, за да поддържате във форма тялото си. Водата трябва да е хладка. Не оставайте под нея повече от 10 минути. Тялото си ще измиете основно само за 2 минути и полови...

8 правила за успешна кариера

Удовлетворение от работата има не само, когато се занимаваш с любимата професия, но и когато виждаш персепективите на ръста в кариерата и разбираш, че те ценят като специалист. За да притежаваш „успеш...

Отива ли ви бретон?

Наистина, бретонът е много актуален, но той може както да ни разхубави, така и да ви загрози. Направете си бретон, ако: Косата ви е права и тънка – допълнителната линия над веждите, образува...

Начало