Кулинарни рецепти » Подлучени домати

 Подлучени домати

Продукти:

• 3 кг зелени домати
• 2 връзки магданоз
• 1 връзка целина
• 4 глави чесън

За маринатата:

• 500 мл оцет
• 2 ч.ч. вода
• 1 непълна ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме напречно доматите и ги нареждаме в по-големи буркани. Между всеки ред поръсваме от подправките.

Кипваме маринатата, изстудяваме я и заливаме доматите. Захлупваме бурканите и ги оставяме на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало