Продукти:
• 750 г ябълки
• 5 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. нишесте
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия
• лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките и ги обелваме. Почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на резенчета. Пущаме обелките и семенната част във вряща вода и ги варим десетина минути.
Прецеждаме водата, пускаме в нея ябълковите резенчета и ги варим на силен огън, докато се разварят. После ги пасираме /или ги разбиваме с миксер/ заедно с водата, вкоято са врели.
Кипваме повторно сместа, след което при непрекъснато бъркане прибавяме към нея нишестето, размито в 1 ч.ч. студена вода. Подправяме с ванилията и лимонена киселина на вкус и варим още няколко минути.
Разсипваме готовия кисел в купички за сервиране, оставяме го 2-3 часа да се охлади и поднасяме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...