Продукти за 8 порции:
• 250 г грис
• 1 пакетче краве масло
• 250 г смес от орехи и фъстъци
• 100 г захар
За сиропа:
• 500 г захар
• 500 г прясно мляко
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
При непрекъснато бъркане пържим гриса в разтопеното масло до златисто оцветяване.
Приготвяме сироп от млякото, захарта и ванилията и на тънка струйка го сипваме при гриса. Варим на тих огън 15 мин, изсипваме сместа в голяма купа и я оставяме да изстине.
Разтопяваме захарта в сух съд и карамелизираме в нея ядките. Поръсваме халвата с карамелизираните ядки.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...