Продукти:
• 4 кг зелени доматчета
За маринатата:
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. винен оцет
• 1 ч.ч. олио
• 5 глави чесън
• по 1 връзка копър и магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме добре доматчетата, почиствамеги и ги нарязваме на кръгчета или полукръгчета. Слагаме ги в тава и посипваме със солта и захарта и оставяме да престоят 5 часа. След това изцеждаме с две ръце доматчетата и ги насипваме в буркани.Отцедената течност изхвърляме.
Смесваме олиото, оцета, ситно нарязаните копър и магданоз и чесъна, нарязан на филийки. Разбъркваме добре и заливаме бурканите. Затваряме с капачки и ги стерилизираме 5 минути.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...