Продукти:
• 2 кг чорбаджийски чушки
• 150 г сол
• 150 г захар
• 300 мл оцет
• 1 глава чесън
• 2 връзки копър
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и изрязваме дръжките им. Поръсваме ги със смес от сол и захар и ги оставяме да престоят 12 часа.
Отцеждаме ги от получилия се сок и към него прибавяме оцет, а ако е необходимо, доливаме вода толкова, че да се покрият чушките. Сваряваме сместа и я оставяме да изстине.
Нареждаме чушките в буркани, като помежду им слагаме чесън и копър. Заливаме ги с изстиналата саламура, затваряме с капачки и стерилизираме 5 минути.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...