Продукти:
• 2 кг гъби рижинки
• 1,5 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 3-4 връзки копър
• 2-3 връзки магданоз
• 3-4 листа млада маточина
• бахар, черен пипер
• дафинови листа
• чесън, оцет
Начин на приготвяне:
Бланшираме гъбите и 5 мин в подсолена и подкислена вода. След като изстинат, подсушаваме и запържваме в олио. Режеме карфиола и морковите на малки парченца и също бланшираме 5 мин във вряща вода.
Във всеки буркан слагаме по 3 с.л. оцет, няколко зрънца бахар и черен пипер, 1 дафинов лист, наситнени зелении и 5-6 скилидки чесън. Догоре пълним с гъбите, карфиола и морковите. Заливаме с отварата от гъбите до ръба на буркана. Затваряме и стерилизираме 25-30 мин.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...