Продукти: (за 4 порции)
• 250 г домати
• 2 глави лук
• 1 кг миди
• 1 с.л. олио
• 1-2 скилидки чесън
• 30 г натрошено фиде
• риган, мащерка, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме мидите с 1-1,5 л вряща вода и варим, докато се отворят.
Изпържваме в в олиото ситно нарязания лук, прибавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати, счукания чесън, риган, мащерка, черен пипер и сол и задушаваме 3-4 мин. Добавяме бульона от мидите и варим 15 мин.
Пасираме супата, възваряваме, слагаме фидето и мидите, които сме извадили от черупките и варим още малко. Поръсваме супата със ситно нарязан магданз и поднасяме.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...