Кулинарни рецепти » Чорба от риба и хайвер

 Чорба от риба и хайвер

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г дребна прясна риба
• 1-2 с.л. хайвер
• 1 глава лук
• 1 парче праз
• половин глава целина
• 1 корен магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата, заливаме я с 6 ч.ч. студена вода, посоляваме и прибавяме ситно нарязания лук, нарязания на колелца праз, нарязаната на кубчета целина и остъргания магданозен корен. Варим 30 мин на умерен огън и прецеждаме бульона.

Смачкваме хайвера, наливаме 1 с.л. студена вода и бъркаме, докато получим еднородна гладка каша. Добавяме 1 к.ч. студена и малко топла вода.

Слагаме половината от тази смес в прецедения бульон, кипваме и прибавяме останалия хайвер. Варим 15 мин на умерен огън, отстраняваме от огъня, оставяме бульона да се утаи и отново го прецеждаме. Разпределяме рибата по чиниите и я заливаме с горещия бульон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало