Продукти: (за 4-5 порции)
• 50 г сушени гъби
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 1 ч.ч. зелев сок
• джоджен
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите за 2-3 часа в 4-5 ч.ч. хладка вода. Нарязваме ги на ивички и ги сваряваме във водата, в която са киснали.
В сгорещеното олио запържваме последователно ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме червения пипер, разреждаме запръжката с 1 ч.ч. зелев сок и я изсипваме при гъбите.
Щом супата заври, прибавяме ориза. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....