Продукти: (за 4-5 порции)
• 50 г сушени гъби
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 1 ч.ч. зелев сок
• джоджен
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите за 2-3 часа в 4-5 ч.ч. хладка вода. Нарязваме ги на ивички и ги сваряваме във водата, в която са киснали.
В сгорещеното олио запържваме последователно ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме червения пипер, разреждаме запръжката с 1 ч.ч. зелев сок и я изсипваме при гъбите.
Щом супата заври, прибавяме ориза. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...