Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресен зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 домата
• 3 с.л. олио
• 4-5 зелени джанки
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• чубрица
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на малки парченца.
В 1 л вряща вода слагаме ситно нарязания лук, олиото и сол. След 5-6 мин слагаме и зеления фасул и варим на умерен огън, докато поомекне.
Прибавяме нарязаните домати, джанките и чубрицата и оставяме да къкри още 20-25 мин на тих огън.
Накрая при непрекъснато бъркане сипваме размитото с малко вода брашно, добавяме ситно нарязаните чесън и магданоз и отсраняваме от огъня.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...