Продукти: (за 4-6 порции)
• половин прясна зелка
• 1 парче целина
• 3 картофа
• 1 морков
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината и моркова на малки кубчета и ги запържваме в мазнината. Прибавяме 1 к.ч. топла вода и задушаваме, докато омекнат.
Наливаме 1 л топла вода и посоляваме. Прибавяме ситно нарязаното зеле и обелените и нарязани на кубчета картофи. Варим на умерен огън, докато картофите омекнат.
Прибавяме обелените и настъргани домати. Варим още 10 мин и застройваме с яйцето, разбито с киселото мляко и брашното. Кипваме и отстраняваме от огъня.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...