Продукти:
• 300 г зрял фасул (за предпочитане черен или кафяв)
• 1 глава лук
• 2 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• пресен джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Бобът варим до пълно разваряване заедно с лука, нарязан на четири, скилидките чесън и джоджена. Когато стане готов, добавяме сол и пасираме.
В друг съд леко запържваме олиото и към него прибавяме пасирания боб. Варим още 10 минути на бавен огън. Сервираме в купички, украсен с малко сметана отгоре.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...