Продукти:
• 500 г брашно
• 20 г мая за хляб
• ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
За плънката:
• 500 г извара
• 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. После от втасалата мая, пресятото брашно, разбитото яйце, останалото мляко и малко сол замесваме гладко тесто. Оставяме тестото да втасва около час и половина на топло. После разточваме кора с дебелина 5-6 мм и изрязваме от нея кръгчета.
Размесваме изварата с разбитите жълтъци и слагаме по малко от така приготвената плънка в едната половина на всяко кръгче. Загръщаме с другата половинка и притискаме краищата, за да прилепнат.
Изпържваме пирожките в голямо количество силно сгорещена мазнина, изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят преди да ги поднесем.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...