Кулинарни рецепти » Алу качори

 Алу качори
(Индия)

Продукти:

• 300 г бяло брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч. л. сол
• 200 мл топла вода
• 3-4 средни картофа, нарязани на кубчета
• 1 ч. л. синап
• половин ч. л. куркума
• 1 ч. л. черен пипер
• 2 ч. л. смлян кориандър
• 100 г сварен зелен грах
• 1 с. л. захар
• 2 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

В подходяща купа смесваме брашното и половината от солта. Добавяме маслото и с бавно добавяне на топлата вода замесваме меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме малко да почине.

Изпържваме картофите до златисто. В отделна тенджерка запържваме синапените зърна и прибавяме картофите, свареният грах и останалите подправки. Пържим още няколко минути и размачкваме плънката на пюре.

Разделяме тестото на 12 топки, а плънката - на 12 равни части. Оформяме пирожки и пържим в горещо олио до златисто.

Автор: Станислава Тодорова

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало