Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4-5 ябълки
• 1 ч.л. канела
• мазнина за пържене
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, прибавяме брашното и замесваме твърдо тесто. После наливаме прясно мляко, така че да разредим тестото до гъсто пюре.
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Прибавяме ги към тестото заедно с каналета и разбъркваме много добре.
Гребваме с лъжица от сместа и пържим бухтички в голямо количество силно сгорещена мазнина. Щом бухтичките станат златисти, ги изваждаме от тигана и още топли ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...