Продукти:
• 1,5 ч.ч. вода
• 1 с.л. разтопено масло
• 1,5 ч.ч. брашно
• 250 г сирене
• 2 яйца
• черен пипер
• олио
• кашкавал
Начин на приготвяне:
Слагаме водата да заври заедно с маслото. Изсипваме наведнъж брашното и бъркаме бързо, за да получим гладко тесто. Прибавяме натрошеното сирене и сваляме съда от огъня.
Когато тестото изстине, прибавяме разбитите яйца. С мокра лъжица гребваме от тестото и пускаме в сгорещеното олио. Изпържваме бухтички и докато са още топли, ги овалваме в настърган кашкавал.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...