Продукти:
• 1,5 ч.ч. вода
• 1 с.л. разтопено масло
• 1,5 ч.ч. брашно
• 250 г сирене
• 2 яйца
• черен пипер
• олио
• кашкавал
Начин на приготвяне:
Слагаме водата да заври заедно с маслото. Изсипваме наведнъж брашното и бъркаме бързо, за да получим гладко тесто. Прибавяме натрошеното сирене и сваляме съда от огъня.
Когато тестото изстине, прибавяме разбитите яйца. С мокра лъжица гребваме от тестото и пускаме в сгорещеното олио. Изпържваме бухтички и докато са още топли, ги овалваме в настърган кашкавал.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...