Продукти: (за 4 порции)
• 400 г агнешки дреболии
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 1 парче целина
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 1 яйце
• 3 стръка зелен лук
• джоджен, червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме дреболиите 15 мин във вряща подсолена вода. Изваждаме и ги нарязваме на ситно. Сипваме ги в тенджера със студена вода. Слагаме тенджерата на огъня и когато водата заври, прибавяме ситно нарязания лук, чушката и целината. Оставяме зеленчуците да се варят заедно с дреболиите около 30 мин.
Прибавяме ориза и ситно нарязания зелен лук и продължаваме да варим, докато оризът омекне. Преди да отстраним от огъня, застройваме супата с разбитите в киселото мляко яйца.
Накрая посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан джоджен. При поднасянето във всяка чиния поръсваме по малко от маслото, което сме запържили с червен пипер.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...