Кулинарни рецепти » Телешка пача

 Телешка пача

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг крака
• 500 г кости
• 1 глава чесън
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме краката със студена вода и ги варим на умерен огън. Щом водата кипне – посоляваме, а когато краката омекнат, отделяме месото и го нарязваме на дребно.

От костите приготвяме бульон, който прецеждаме и заливаме с него месото. Застройваме пачата с оцет и чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало