Кулинарни рецепти » Супа от телешка глава

 Супа от телешка глава

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 телешка глава /около 1 кг/
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 5-6 домата
• 1 дафинов лист
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разсичаме телешката глава на 3-4 парчета, заливаме ги със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата възври, посоляваме.

След 1 час прибавяме лука, морковите, целината и дафиновия лист. Когато месото започне да се отделя от костите, обираме го и го нарязваме, а бульона прецеждаме и отново слагаме на огъня.

Щом бульонът възври, прибавяме обелените, изчистени от семето и настъргани домати. След 10-15 мин прибавяме нарязаното месо и оставяме да възври. Застройваме супата с яйцето и киселото мляко и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало