Кулинарни рецепти » Габровска чорба

 Габровска чорба

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 малка кисела зелка
• 1 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. червен пипер
• 100 г солена сланина
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената свинска мас. Прибавяме препеченото брашно и когато се задуши, отстраняваме от огъня. Слагаме 1 ч.л. червен пипер, наливаме 1 к.ч. гореща вода, разбъркваме и връщаме на огъня.

Прибавяме нарязаното на тънки лентички зеле и задушаваме под похлупак. След 10 мин наливаме 1,5 л гореща вода, прибавяме нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, черния пипер и останалия червен пипер и варим на умерен огън, докато се свари зелето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало