Кулинарни рецепти » Габровска чорба

 Габровска чорба

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 малка кисела зелка
• 1 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. червен пипер
• 100 г солена сланина
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената свинска мас. Прибавяме препеченото брашно и когато се задуши, отстраняваме от огъня. Слагаме 1 ч.л. червен пипер, наливаме 1 к.ч. гореща вода, разбъркваме и връщаме на огъня.

Прибавяме нарязаното на тънки лентички зеле и задушаваме под похлупак. След 10 мин наливаме 1,5 л гореща вода, прибавяме нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, черния пипер и останалия червен пипер и варим на умерен огън, докато се свари зелето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало