Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 2-3 ч.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
В 1 л вряща подсолена вода слагаме ситно нарязания лук и ориза. Варим на умерен огън.
След 20 мин прибавяме брашното, препечено и запържено в олиото. Поръсваме с чубрицата и варим на умерен огън, докато се свари оризът.
Отстраняваме от огъня и подправяме с оцета.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...