Продукти: (за 6 порции)
• 500 г спанак
• 2 глави лук
• 1 шепа натрошено фиде
• 6-7 ч.ч. вода
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно спанака, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с гореща подсолена вода и варим на умерен огън.
Щом спанакът поомекне, прибавяме фидето и варим още 10 мин. Подправяме готовата супа с лимонов сок и черен пипер.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...