Продукти:
• 400 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. сол
• 2 яйца
• 150 г сирене
• 2 с.л. счукан сухар
Начин на приготвяне:
Разтваряме захарта и солта в 2-3 с.л. от затопленото мляко. После размиваме маята в същото това мляко. Прибавяме брашно, колкото да получим рядка каша, и оставяме маята да втаса. После наливаме останалото мляко, прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца и брашното. Замесваме меко тесто.
Топим пръстите си в разтопеното масло и късаме от тестото топчета с размерите на орех. Нареждаме ги плътно едно до друго в обилно намаслена тавичка. Оставяме ги на топло да втасат, поръсваме ги със счукания сухар, заливаме ги с останалото разтопено масло и печем в умерено загрята фурна, докато се зачервят.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...