Кулинарни рецепти » Милинки с яйца

 Милинки с яйца

Продукти:

• 400 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. сол
• 2 яйца
• 150 г сирене
• 2 с.л. счукан сухар

Начин на приготвяне:

Разтваряме захарта и солта в 2-3 с.л. от затопленото мляко. После размиваме маята в същото това мляко. Прибавяме брашно, колкото да получим рядка каша, и оставяме маята да втаса. После наливаме останалото мляко, прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца и брашното. Замесваме меко тесто.

Топим пръстите си в разтопеното масло и късаме от тестото топчета с размерите на орех. Нареждаме ги плътно едно до друго в обилно намаслена тавичка. Оставяме ги на топло да втасат, поръсваме ги със счукания сухар, заливаме ги с останалото разтопено масло и печем в умерено загрята фурна, докато се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало