Продукти:
• 600 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2 щипки сол
• 2 с.л. олио
• 2 пълни с.л. свинска мас
• 100 г краве масло
• 1 яйце
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в 100 мл вода, 1 щипка сол и 1 с.л. брашно. Оставяме я да втаса и след като бухне, добавяме още 1 ч.ч. вода и 1 с.л олио. Сипваме 500 г брашно, замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втаса.
Отделно приготвяме смес от 1 с.л. разтопена мас и 1 с.л. олио. Потапяме пръстите си в тази смес, късаме от втасалото тесто топчета с големината на орех и ги нареждаме едно до друго в обилно намаслена тавичка. Леко притискаме с ръце наредените милинки и ги оставяме още 30 мин на топло, за да втасат.
Смесваме останалото масло с разбитото яйце, разтопените мас и масло, 1 с.л. вода и 1 щипка сол. Разбъркваме и заливаме втасалите милинки с тази смес. Оставяме милинките да престоят 15 мин в заливката и ги печем в силна фурна, докато почервенеят. Преди поднасяне поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...