Продукти:
• 600 г брашно
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. топла вода
• 2-3 с.л. олио
• 15 г мая за хляб
• 1/2 ч.л. сол
• 1 к.ч. натрошено сирене
За заливката:
• 2 яйца
• 100 г разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маята със солта и малко топла вода и я оставяме да втаса. После наливаме затоплената вода, прибавяме разбитото яйце, киселото мляко и брашното. Замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втаса.
Късаме с ръце топчета от втасалото тесто и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка, като помежду им слагаме парченца сирене.
Приготвяме заливка от разбитите яйца и разтопеното масло и поливаме с нея милинките. Захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна. След това отстраняваме похлупака и допичаме още 15 мин.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...