Кулинарни рецепти » Пилешка крем супа

 Пилешка крем супа

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка корени за супа
• 1 стрък праз /само бялата част/
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. ароматно вино
• 4 ч.ч. отвара от птичи дреболии
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• индийско орехче, лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме корените и праза на ситно и ги задушаваме в олиото, към което сме прибавили 2 с.л. масло. Когато поомекнат, заливаме с виното. Прибавяме разрязаното на две части пиле, заливаме с 3 ч.ч. отвара от птичи дреболии и сваряваме на тих огън.

Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме хубави парчета месо, които нарязваме на кубчета, а останалото месо прекарваме през месомелачка заедно със сварения зарзават и хлебната филия. После претриваме получената кайма през сито и я смесваме с прецедения бульон и останалата отвара.

Слагаме нарязаното на кубчета месо, кипваме супата и прибавяме към нея светъл бешамелов сос, който сме приготвили от 2 с.л. масло, брашното, сметаната и жълтъка. Преди да отстраним от огъня, посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и поръсваме с настъргано индийско орехче.

Непосредствено преди да поднесем слагаме останалата бучка масло и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало